Tal van bier-activiteiten in Noord-Holland van 11 t/m 21 mei

Zesde editie Week van het Nederlandse Bier in teken van bier & food

In heel Noord-Holland worden tijdens de Week van het Nederlands Bier tal van bier-activiteiten georganiseerd door o.a. horecagelegenheden en brouwerijen.

 

Van 11 t/m 21 mei kan men in o.a. Amsterdam, Haarlem, Hoofddorp, Alkmaar, Beverwijk en op Texel de veelzijdigheid van Nederlands bier ontdekken tijdens bierfestivals, rondleidingen in brouwerijen, proeverijen, bierworkshops, een ‘High Beer’ en bierdiners.

De Week van het Nederlandse Bier wordt op 11 mei traditiegetrouw geopend op het Nederlands Bierproeffestival in Den Haag en afgesloten met de Nederlandse Brouwerijdagen van 19 t/m 21 mei. Ruim 100 brouwerijen door heel het land openen dan hun deuren voor publiek. Iedere organisatie kan aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier door een bier-gerelateerde activiteit te organiseren. Voor een overzicht van alle ruim 80 activiteiten en meer informatie over deelname: www.weekvanhetnederlandsebier.nl (http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl)

  

De veelzijdigheid van Nederlands bier

Henri Reuchlin, voorzitter van de Week van het Nederlandse Bier: “Er gebeurt momenteel zo veel in bierland! Er zijn tal van mooie bieren en interessante brouwerijen; en jaarlijks komen er daar steeds meer bij. We laten de consument deze veelzijdigheid ervaren tijdens de Week van het Nederlandse Bier, middels ruim 80 activiteiten die door o.a. brouwerijen, horecagelegenheden en slijterijen georganiseerd worden. Van 11 tot en met 21 mei staan Noord-Holland en de rest van Nederland dus helemaal in het teken van Nederlands bier!”

 

Organisaties die ook een activiteit willen organiseren en daarmee willen aanhaken op de Week van het Nederlandse Bier kunnen zich aanmelden via: http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/aanmelden_activiteit (http://www.weekvanhetnederlandsebier.nl/aanmelden_activiteit)

Masterclass-kaas-en-bier Masterclass-kaas-en-bier