Waardering voor mantelzorgers

28-04-2017

Inwoners van Hoorn die mantelzorg krijgen, kunnen een waardering ter waarde van 100 euro aanvragen voor hun mantelzorger. Ook mantelzorgers zelf kunnen dit aanvragen.

 

Wethouder Theo van Eijk: ‘We waarderen het zeer dat vele mensen zich in Hoorn als mantelzorger inzetten voor een familielid, vriend of buurtgenoot. Daarom willen wij ook dit jaar een blijk van waardering geven aan mensen die zich inzetten voor een ander.’

Via www.mantelzorghoorn.nl (http://www.mantelzorghoorn.nl) kan de mantelzorger zelf kiezen uit verschillende mogelijkheden. Dit varieert van een gezellig uitje tot een cadeaubon bij supermarkt Deen. 400 Mantelzorgers die vorig jaar het compliment ontvingen hebben inmiddels bericht gekregen over de mogelijkheden voor een uitje. In opdracht van de gemeente Hoorn regelt zorgorganisatie Omring de uitjes, de webwinkel en ook het directe contact met de mantelzorgers.

 

Voorwaarden

De mantelzorgwaardering is er voor alle mensen die aan inwoners van de gemeente Hoorn mantelzorg verlenen. De mantelzorger zelf mag dus ook buiten de gemeente Hoorn wonen. Het is een blijk van waardering voor de mensen die anderen intensief begeleiden of verzorgen en niet bedoeld voor wie alleen huishoudelijke klusjes doet, zoals stofzuigen en afwassen. Het moet gaan om minimaal acht uur per week gedurende minimaal drie maanden.

 

Aanmelden

U kunt uzelf of uw mantelzorger(s) aanmelden via

www.hoorn.nl/mantelzorgwaardering (http://www.hoorn.nl/mantelzorgwaardering). U stuurt het ingevulde formulier naar het antwoordnummer dat op het formulier staat vermeld. Een postzegel is niet nodig.

U kunt ook een e-mail sturen naar welverdiend@omring.nl (mailto:welverdiend@omring.nl). Vermeld daarin dan de gegevens die ook op het formulier staan.

De gemeente verstrekt de gegevens alleen aan Omring.

In opdracht van de gemeente verzorgt Omring de contacten met mantelzorgers. Omring neemt contact op met alle aangemelde mantelzorgers.

 

Vragen?

Voor meer informatie over de waardering voor mantelzorgers kunt u terecht bij Omring, telefoon 088 2068910.

 

Actieplan Zorgzame Samenleving

De mantelzorgwaardering is één van de activiteiten uit het actieplan Zorgzame Samenleving. Gemeente Hoorn en organisaties Geriant, Omring, MEE & de Wering, Ouderenraad Hoorn, Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland en Vrijwilligerspunt Westfriesland werken vanuit dit actieplan samen aan goede ondersteuning van mensen met dementie, mantelzorgers en vrijwilligers.

Gemeente_Hoorn[1] Gemeente_Hoorn[1]
Mantelzorg- Mantelzorg-
loesje_mantelzorg loesje_mantelzorg