Lezing over “Betere begeleiding en advisering van allochtonen met kanker”

28-04-2017

Taalbarrières, cultuurverschillen, bespreekbaarheid van kanker en gebruik van de zorg. Dat zijn slechts enkele redenen waarom allochtone patiënten met kanker mogelijk op een andere manier met hun ziekte omgaan dan autochtone patiënten.

 

Ze durven bijvoorbeeld niet goed over hun ziekte te praten of vragen te stellen aan hulpverleners. Een gevolg daarvan kan zijn dat de allochtone patiënt minder goed geïnformeerd is en minder goed voorbereid een behandeling ingaat. De keuzes die hij of zij maakt zijn vanwege deze achtergrond ook niet altijd weloverwogen.

 

Stichting Gezondheid Allochtonen Nederland (SGAN) organiseert, in samenwerking met Inloophuis Pisa, een lezing over bovenstaand thema en nodigt u van harte uit. 

 

Wiek Luza, coördinator van Inloophuis Pisa: “Ook wij hebben geconstateerd dat allochtonen sterk zijn ondervertegenwoordigd in het totaal aantal mensen dat ons inloophuis bezoekt. Wij werken daarom graag mee aan deze bijeenkomst in de hoop ook voor deze groep mensen de  drempel naar ons inloophuis te verlagen.”

 

Doel van deze lezing is om zorginstellingen, patiëntenorganisaties en allochtone organisaties te informeren en met elkaar in gesprek te gaan over hoe wij samen aan de slag kunnen.

 

Wanneer: donderdag 18 mei 2017 van 19.00 - 21.30 uur.

Vanaf 18.45 uur bent u van harte welkom voor een kopje koffie of thee.

 

Spreker: Internist oncoloog dr. Ali Lahdidioui.

 

Locatie:  Inloophuis Pisa, Draafsingel 59, 1623 LC Hoorn.

Aan het bijwonen van deze lezing zijn geen kosten verbonden. Een vrijwillige bijdrage wordt echter bijzonder op prijs gesteld.

 

Aanmelden:

Voor deze activiteit kunt u zich aanmelden via de website van Inloophuis PISA:  www.inloophuispisa.nl (http://www.inloophuispisa.nl)

of via e-mail adres: info@sgan.nl (mailto:info@sgan.nl).

 

NB: er wordt voor lekkere multiculturele hapjes gezorgd!

Inloophuis Pisa Inloophuis Pisa
pisa gebpuw pisa gebpuw
HT-C logo HT-C logo