Evenement De Broekriem

15-05-2017

Op 23 mei aanstaande organiseren Annemiek Schouten en José Linders als eventmanagers voor Stichting DeBroekriem het event Meet up Netwerken bij restaurant d’Oude Waegh op de Roode Steen in Hoorn. 

 

DeBroekriem heeft de ambitie om werkzoekenden te inspireren en in beweging te zetten. Dit doen we via een activiteitenplatform dat ontmoetingen tussen collega baanzoekers faciliteert.

Daarbij geloven we in de kracht van een positieve mindset en de meerwaarde van actief netwerken. Met inspirerende meet-ups en workshops vergroot DeBroekriem het netwerk en de sollicitatievaardigheden van hoger opgeleide starters en in-between-job’ers.

 

Stichting DeBroekriem is begin 2013 opgericht door drie twintigers die samen gingen solliciteren. In rap tempo is de stichting uitgegroeid tot een landelijk netwerk, met een fulltime kernteam, bestuur en raad van advies. Dit jaar is de stichting door het ministerie én door de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) uitgeroepen tot beste vrijwilligersorganisatie van Nederland!

 

Het lijkt soms wel een toverwoord netwerken. Het lijkt wel of iedereen dit doet en dat je gewoon niet meer zonder een netwerk kunt! Dat netwerken nodig is, is één ding waar ongeveer iedereen het ongetwijfeld over eens is.

Tijdens een meet-up helpen deelnemers van DeBroekriem elkaar. We profiteren van elkaars ervaringen, kennis en netwerk en gaan we samen aan de slag .Op deze manier breid jij je netwerk uit.

 

Netwerken is het in kaart brengen, leggen en onderhouden van contacten met een bepaald doel. Je gebruikt relaties, organisaties en persoonlijke contacten om jouw mogelijkheden op de arbeidsmarkt te verkennen. Echter, in de zoektocht naar een baan is het tegenwoordig een waardevolle vaardigheid om nieuwe contacten te leggen en een netwerk op te bouwen, omdat veel vacatures via het netwerk vervuld worden.

 

Veel mensen vinden het niet eenvoudig om zomaar op iemand af te stappen, om een gesprek te beginnen of om zichzelf te presenteren. Na deze ochtend hopen we dat jij je vertrouwd zal voelen met jouw verhaal, en weet hoe je een netwerkgesprek aan gaat.

Door te netwerken blijf je op de hoogte welke ontwikkelingen er in jouw vakgebied zijn, waar de banen zitten en welke trends er zijn in jouw branche. Zeker belangrijk als je weet dat meer dan 70% van de banen tegenwoordig vervuld worden via het netwerk.

Ook zullen we tijdens dit event de behoeften welke bij de werkzoekenden aanwezig zijn voor toekomstige events inventariseren. 

 

We starten met een ontbijt dat verkrijgbaar is voor € 2,50 incl. 1 koffie/thee.

Om 9,30 uur starten we met het evenement.

Aanmelden kan via de site van DeBroekriem

www.debroekriem.nl (http://www.debroekriem.nl)

Debroekriem-logo Debroekriem-logo
DeBroekriem_logo DeBroekriem_logo
d'Oude Waegh d'Oude Waegh

Reacties
Reactie: (Harrievegan)
25-5-2017, 17:22
Werelds hoor, al die Engelse termen. Probeer het nu nog eens, maar dan in het Nederlands?