De Bonte Stoet komt terug in Kaeskoppenstad

24-05-2017

Kaeskoppenstad beleeft dit jaar zijn tiende editie en speciaal daarvoor komt de optocht weer terug in het programma. Nadat de optocht in 2013 voor het laatst werd gehouden, kreeg de organisatie jaarlijks minstens 30 keer de vraag of er weer een optocht zou zijn.

Daarom zijn we blij om te kunnen melden dat de optocht in 2017 weer wordt gehouden.

 

Op de ochtend van zaterdag 3 juni, tussen 11.15 uur en 11.45 uur, trekt een Bonte Stoet van maar liefst 500 knotsgekke kaeskoppen van het Verdronkenoord over de Laat en de Koorstraat op naar het Stadhuis aan de Langestraat.

 

Onderweg zullen bekende groepen uit Kaeskoppenstad zich bij de stoet aansluiten: De stoere Watergeuzen van Vive les Gueux, het medisch personeel van de Pracktyck van Pieter van Foreest, de walvisvaarders uit De Rijp, de doodgravers en de weeskinderen.

 

En dan gaat de Stoet op weg naar het Stadhuis aan de Langestraat, waar een groep edelen onder leiding van de burgemeester van Kaeskoppenstad, Floris van Teylingen, de stoet al staat op te wachten.

 

Burgemeester Floris van Teylingen zal uit handen van zijn collega Piet Bruinooge voor twee dagen de sleutel van de stad ontvangen, en dan trekt de stoet verder naar Kaeskoppenstad en kan het feest beginnen!

 

De Bonte Stoet wordt tof, uniek en druk!

Kom vooral kijken op Laat, Koorstraat of Langestraat.

 

De 10-de editie van Kaeskoppenstad vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 juni, in De Oude Stad Alkmaar. De ingang is aan de Voordam, tegenover het Waagplein.

 

Kaeskoppenstad is op beide dagen open van 12.00 tot 17.00 uur.

Optocht Optocht
Kaeskopstad Kaeskopstad
Alkmaar kaeskoppenstad Alkmaar kaeskoppenstad