Onderwijscongres 'De gelukkige leerkracht' op 7 juni

24-05-2017

Op 7 juni wordt het Onderwijscongres ‘De gelukkige leerkracht’ georganiseerd in Alkmaar voor bestuurders, voorzitters en HR managers uit het Primair Onderwijs in Noord-Holland, Stichting Flore, OBD Noordwest, Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs en SAMEN bundelen hun krachten en gaan graag met u het gesprek aan.

 

Binnen het PO staat het ontwikkelen van leerlingen en de kwaliteit van het onderwijs centraal. Gelukkige leerkrachten geven goed onderwijs en dragen zo bij aan evenwichtige leerlingen. Met andere woorden: vitale en tevreden leerkrachten leiden tot kwaliteit, resultaat en plezier. En ook andere factoren spelen een rol in dit werkveld. Bijvoorbeeld arbeidsmarktontwikkeling, verwachte krimp of groei, innovaties in het onderwijs, de opleidingen en subsidies waar je gebruik van kunt maken. Hoe krijg je leerkrachten in beweging? Welke factoren dragen bij aan hun ontwikkeling? Hoe geef je leerkrachten de regie? Hoe maak je ze loopbaancompetent? En wat is ’vitaal’ eigenlijk?

Op deze vragen en meer bieden we inzicht, vanuit het perspectief van de leerkracht, over hoe je dat bereikt, op school en in de regio, opdat je als bestuurder vorm kunt geven aan dit proces. Verbinden, inspireren, kennis delen, ervaringen uitwisselen en het verkennen van mobiliteitspaden, het staat allemaal op de agenda. We hebben de volgende sprekers:

 

Joyce van Solinge, regio coördinator Noord-Holland bij Arbeidsmarktplatform Primair Onderwijs

Saskia Struik, HR manager bij Stichting Flore

Ester Leibbrand en Yvonne Truijens, externe procesbegeleiders bij SAMEN

Annemarie Trouw, bestuurslid en manager onderwijsadvies bij OBD Noordwest 


Binnen een interactieve setting werkt u samen met collega-bestuurders aan thematafels. Een middag vol kennis, inspiratie en contact, een eerste of volgende aanzet tot het vormgeven en faciliteren van duurzame inzetbaarheid. Hebt u een best practice of voorbeeld van implementatie van beleid en uitvoering aangaande duurzame inzetbaarheid? Dan vernemen wij dit graag.

 

We bevelen u aan om de HR manager ook uit te nodigen voor dit evenement. Hij of zij is meer dan welkom om aan te sluiten!

Deelname is kosteloos.

Locatie: OBD Noordwest, James Wattstraat 4 1817 DC Alkmaar

Hoe laat?
Van 13.00 tot 17.00 uur, met de gelegenheid om te netwerken

Aanmelden: info@samen.nu (mailto:info@samen.nu)

 

unnamed (7) unnamed (7)
obd logo obd logo