Start inloopkoor Moeiteloos Zingen

25-05-2017

Op donderdagavond 1 juni zingt in Hoorn het inloopkoor Moeiteloos Zingen. Een ad hoc gelegenheidskoor voor onzekere en ervaren zangers.

 

Zingen is een geboorterecht van ieder mens, en ieder kind zingt ook. ‘Als je kunt lopen, kun je dansen, als je kunt praten, kun je zingen’, zo simpel is het.

 

Heel Holland zingt....maar vaak vooral onder de douche, in de auto of in het stadion (de mannen). Om echt vrijuit je stem te laten horen, zijn er vaak nog wat (interne) tegenstemmen te overwinnen (‘ik kan niet zingen’, mijn zus/broer/moeder/overbuurvrouw zingt veel mooier, het moet wel iets voorstellen, op school mocht ik al niet meedoen met het koor, ik kan geen noten lezen, toon houden, tekst onthouden, mijn kinderen vinden het raar, etc. ).

 

Speciaal voor mensen die enige schroom of onzekerheid hebben m.b.t. hun zingen en voor meer ervaren zangers met bindingsangst is er nu een maandelijks inloopkoor, waarin vrijuit en moeiteloos gezongen kan worden.

 

Deelnemers hoeven niet van blad te zingen en geen noten te kunnen lezen en kunnen per keer beslissen of ze meedoen. Het is laagdrempelig zingen voor iedereen onder het motto: ‘Iedereen kan zingen”!

 

We zingen wereldliederen, gospels, klaag- en jubelzangen, mantra’s en melodieën uit verschillende culturen en spirituele tradities.

 

De pianobegeleiding geeft een bedding waarin spontane meerstemmigheid kan opklinken.

 

Altijd al willen zingen, maar onzeker over je stem? Of altijd al samen met andere mensen willen zingen, maar geen ruimte voor een wekelijks koor?

Dit maandelijkse inloopkoor is dan de oplossing voor jou!

Begeleiding: Maarten Moens

11 mei, 1 juni en 29 juni (van 20-22 uur)

 

Parcivalschool

Nachtegaal 146

Hoorn

Opgeven of meer info?

06-25525702

maartenmoens@kpnmail.nl (mailto:maartenmoens@kpnmail.nl)

www.maartenmoens.nl (http://www.maartenmoens.nl)

 

maarten-Moens maarten-Moens
Parcival-logo Parcival-logo

Reacties
Reactie: (rens)
29-5-2017, 08:59
Wat fijn dit initiatief, deze insteek! Dat geeft mij de moed om het te durven proberen.

Reactie: (Frits Bruin)
26-5-2017, 09:17
@ als je kunt praten, kun je zingen’, zo simpel is het. Sorry hoor, maar wat een onzinnige beunhaas opmerking. 'K weet zeker dat muziekdocenten met 5 jarig conservatorium opleiding - , en de conservatorium zang docenten daar heel anders over denken! Ik zou zeggen: Schoenmaker hou je bij je leest; en geinteresseerden, laat je niet verpesten, maar ga zingen o.l.v. een professional. Waarom staat een basisschool dit soort beunhazerij toe?

Reactie: (Harrievegan)
25-5-2017, 16:41
Haha Aaron, hier mág het!

Reactie: (Aaron.)
25-5-2017, 13:00
Delen ze ook gehoorbescherming als ik kom zingen, op school adviseerde mijn leraar te Play backen en dat ging prima. Niet elke stem is prettig om te horen.