Jesse van Meulenbroek uit Hoorn is finalist van de verhalencompetitie 2017

Verhalen schrijven om schrijfvaardigheid te verbeteren

Jesse van Meulenbroek is één van de finalisten van de verhalencompetitie georganiseerd door Randstad en Van Dijk Educatie. De taalvaardigheid van middelbare scholieren gaat achteruit. Scholieren schrijven steeds minder door de digitalisering, teksten worden automatisch op spelling gecontroleerd en de interesses van deze groep veranderden. Randstad heeft samen met Van Dijk Educatie scholieren gevraagd om met pen en papier op te schrijven wie ze nou eigenlijk zijn en wat hen bijzonder maakt. In totaal namen 140 scholieren deel, de winnaars worden op woensdag 31 mei bekend gemaakt op het hoofdkantoor van Randstad in Diemen.

 

Randstad wil leerlingen met het programma #wordenwiejebent stimuleren hun schrijftalent verder te ontwikkelen én na te denken over hun toekomst na en buiten school. Als leerlingen in staat zijn te vertellen wie ze zijn, wat hun talenten zijn en wat hun zo bijzonder maakt, gaat dat ze in de toekomst helpen op de arbeidsmarkt. Randstad wil met deze verhalencompetitie scholieren uitdagen om hierover na te denken en dat te verwoorden door het op te schrijven, in de vorm van een verhaal.

 

De 13-jarige Jesse dingt mee naar de hoofdprijs, die op 31 mei wordt uitgereikt door de jury, bestaande uit bekende schrijver Eva Burgers en dagvoorzitter Oscar Kocken. Zij bepalen welk verhaal het meest inspirerend is en wie naar huis gaat met een Ipad én toetsenbord. Jesse beschrijft zijn leven in de toekomst, als leraar. Hij vertelt over de weg ernaar toe en de weg die hij heeft bewandeld. Dit is wie hij geworden is. Jesse zit op het Tabor College - Oscar Romero in VWO 1.

  

U bent van harte welkom om hierbij aanwezig te zijn.

 

Datum en locatie: Woensdag 31 mei 2017

Hoofdkantoor Randstad Nederland

Diemen, Diemermere 25

 

Programma:

15:00 uur       Ontvangst

 

15:30 uur       Start programma onder leiding van dagvoorzitter Oscar Kocken en welkom door Reiant Mulder, algemeen directeur Randstad Nederland

 

15:45 uur       Prijsuitreiking door Eva Burgers, voorlezen winnende verhalen

 

16:15 uur       Bekendmaking beste verhaal en uitreiking IPad door Van Dijk Educatie

 

16:30 uur       Afsluiting in de foyer met signeersessie van de winnaars en illustratoren

 

Aanmelden

Aanmelden kan door een mail te sturen naar:

randstad@bijlpr.nl (mailto:randstad@bijlpr.nl).

Voor meer informatie kunt u terecht bij Suzan Bloemscheer, woordvoerder van Randstad Groep Nederland via 06-15 85 44 98 of suzan.bloemscheer@randstadgroep.nl (mailto:suzan.bloemscheer@randstadgroep.nl).

 

 

Randstad_Logo Randstad_Logo