Loek Stam nieuwe voorzitter Theaterkerk Wadway

27-05-2017

Hij heeft net zijn eerste jaarvergadering achter de rug en kijkt nu al uit naar de start van het nieuwe theaterseizoen in september. Loek Stam uit Hoorn werd onlangs aangesteld als de nieuwe voorzitter van Theaterkerk Wadway.

 

Net als bij zijn andere activiteiten gaat hij ook hier op zoek naar verbinding en verbreding. ‘De Theaterkerk is met zijn lange historie een belangrijke schakel in het cultuuraanbod in de regio Westfriesland. Als kraamkamer van het cabaret heeft deze kerk zelfs landelijk gezien een hoog aanzien. En daar gaan we ook mee door. De grootste uitdaging voor het bestuur ligt bij de werving van nieuwe fondsen en sponsoren en natuurlijk nieuw publiek.’

 

Loek Stam heeft er zin in. Hij is momenteel actief op diverse fronten. Zo is hij projectleider bij Vrijwilligerspunt WF, manager bij Always Forward, MVV ambassadeur en betrokken bij Muziek Express, het basisschoolmuziekproject.

 

Tijdens de jaarvergadering, waar uitgebreid werd stil gestaan bij het succesvolle jubileumjaar van de Theaterkerk (50 jaar Wadway), werd ook de nieuwe programmering bekend gemaakt. Met bijzondere namen als toneelgroep Het Volk, Freek de Jonge, Jeroen Zijlstra, Gerard van Maasakkers en Jeroen van Merwijk. Maar ook met cabaretfestivals met jong talent. U kunt kennismaken met alle finalisten van de drie grote festivals.

Bijzondere toneelproducties van o.a. Julika Marijn, Laura van Dolron en Gouwe Pinda’s met o.a. Bodil de la Parra en Nadja Hüpscher. Ook gaat u genieten van prachtige muziek zoals Marijn Brouwers met een programma over het leven en werk van Chet Baker en Astrid Seriese met Erwin van Ligten.

 

‘Die grote variëteit is nodig om een zo breed mogelijk publiek naar Wadway te trekken,’ meent Loek Stam. ‘Het is ook een manier om nieuw publiek te interesseren. De mix van gevestigde namen en jong talent is en blijft onze basis waar het gaat om de programmering. En ook leuke voorstellingen voor de jeugd horen daar bij.’

 

Hoewel de financiële positie van de theaterkerk nu op orde is, blijft het voortbestaan van Wadway een kwestie van goed opletten. ‘We zijn blij dat we qua inkomsten op een vaste groep van sponsoren en donateurs kunnen rekenen. Maar er valt weleens wat af. Achterover leunen is dus geen optie.

Als bestuur zien wij het als een belangrijke taak om, samen met onze vrijwilligers, de werving van nieuwe sponsoren en donateurs op ons te nemen. Uiteraard stellen wij daar iets tegenover zoals gratis theaterbezoek, een ‘poortersbordje’ in de foyer en de mogelijkheid om de theaterkerk te gebruiken voor een bedrijfsmeeting of jubilaris. Veel is mogelijk.’

 

Foto bijschrift:

Loek Stam, de nieuwe voorzitter van theaterkerk Wadway (foto Miranda Schipper)  

12-05-2017 3 12-05-2017 3
theaterkerk Wadway theaterkerk Wadway
theaterkerk wadway logo theaterkerk wadway logo

Reacties
Reactie: (jelle)
29-5-2017, 06:29
Gefeliciteerd, erg leuk Loek helemaal iets voor jou.