Radio Bontekoe in de lucht…..

27-05-2017

Vanaf zaterdag 27 mei 2017 is Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn ook via de ether te ontvangen. De Hoornse zender zendt uit op AM 828 kHz. Dus op de AM band van je autoradio en draagbare radio in huis en tuin.

Door herindeling van de ether omroepbanden, is ruimte ontstaan voor wat genoemd wordt ’laag vermogen zenders’ op de middengolf. Dus zenders met een locaal of regionaal bereik. Radio Bontekoe heeft een zendvergunning aangevraagd en verworven voor uitzending op 828 kHz. Er wordt uitgezonden met maximaal 100 watt, wat ruim voldoende is voor ontvangst in geheel West-Friesland en een groot deel daarbuiten.

“Vanaf het moment dat de vergunning binnen was, begon onze zoektocht naar een geschikte zendlocatie in Hoorn. Ons uitgangspunt was dat wij de zendantenne zo dicht mogelijk in het centrum van de stad wilden hebben. Tenslotte noemen wij ons niet voor niets het geluid van Hoorn”, aldus Edo van Eekeres voorzitter van Radio Bontekoe. Hij vervolgt “Wij zijn bijna een jaar bezig geweest om de juiste antenne en locatie te vinden. Dat was een avontuur. Uiteindelijk is het gelukt en zijn wij nu ook via de ether te ontvangen. Dus makkelijk te vinden op elke radio die een middengolfband heeft. Dat zijn er nog een heleboel! En natuurlijk blijven wij ook via internet uitzenden”.

Omroepvereniging Radio Bontekoe, het geluid van Hoorn, is in 2013 begonnen met uitzending op internet. De zender telde toen 3 medewerkers. De afgelopen jaren is dat uitgegroeid tot 20 medewerkers, allemaal gemotiveerde vrijwilligers. De zender biedt een varieteit aan programma’s voor elk wat wils. Het aandeel live gepresenteerde programma’s is gegroeid naar 37 uur per week. Doelstelling is om midden in de Hoornse samenleving te staan met toegankelijke programma’s voor een zo breed mogelijk luisterpubliek. 

Na de zomervakantie,  zullen de programma’s nog verder worden uitgebreid en zal Radio Bontekoe meer dan tot nu toe in Hoorn, Blokker en Zwaag op locatie gaan en interactie met luisteraars zoeken in nieuwe live programma’s.

antennelocatie antennelocatie