Marawi: "Ontvoerde Christenen wisselgeld onderhandeling"

01-06-2017

In de stad Marawi op de Filipijnen worden nog steeds een priester en parochianen gegijzeld door terroristen van de Maute-groep. Kerk in Nood directeur Joris van Voorst tot Voorst was in oktober nog op Mindanao om projecten te bezoeken op het eiland - onder meer voor de dialoog met Moslims. Hij sprak er pater D’Ambra, die eerder al waarschuwde dat IS op Mindanao aanhang won. 

 

Kerk in Nood directeur bezocht Mindanao 
”Steeds opnieuw verzoenende hand uitsteken” 

Kerk in Nood directeur Joris van Voorst tot Voorst was in oktober nog op het eiland Mindanao om projecten te bezoeken en zich over de situatie te laten informeren. Hij is bereikbaar voor een interview via 073-613 08 20.

 

Bisschop Dela Pena van Marawi: 
” We zitten nog steeds middenin de aanval”

Kerk in Nood sprak gisteren met de bisschop over de situatie in Marawi. Terroristen hebben de stad aangevallen, christenen vermoord en gebouwen verbrand, waaronder de kathedraal. Meer dan 10.000 personen zijn geëvacueerd, 65 mensen gedood en er zijn meer dan 200 gewonden. Priester Chito Suganob, de vicaris-generaal, is samen met personeel van de kathedraal ontvoerd.

 

Pater Sebastiano D’Ambra vanuit Mindanao
Zelf ervaring met terrorisme en dialoog Islam

”Ik hoop dat de overheid met verstand en voorzichtig handelt om een bloedbad te voorkomen”, vertelt PIME missionaris, pater Sebastiano D’Ambra over de ontvoering van priester Teresito Soganub en 15 andere Christenen. ”Waarschijnlijk is het de bedoeling van de terroristen om de gevangenen als wisselgeld te gebruiken in de onderhandelingen om zo het leger te overtuigen zich terug te trekken.”

 

kerk-in-nood logo kerk-in-nood logo
Malawi-kaart Malawi-kaart
Kerkinactie Kerkinactie