Zomeropenstelling Oosterkerk

26-06-2017

De Oosterkerk aan het Grote Oost zet in de zomermaanden zijn deuren weer wijd open voor het publiek. De kerk met het fraaie interieur en eeuwenoude glas-in-lood ramen is in de periode 1 juli t/m 26 augustus gratis te bezichtigen op zaterdag van 13.00 tot 15.30 uur en van 2 t/m 30 augustus ook op woensdag van 13.00 tot 15.30 uur.

 

Tijdens de zomerse openstelling wordt ook een bescheiden boekenmarkt gehouden.  Binnen het koorhek zijn vele tweedehands boeken (en ook een klein aantal cd’s) op tafels uitgestald voor de verkoop. De opbrengst komt ten goede aan het restauratie fonds van de Oosterkerk.

 

Ook is de inmiddels wel bekende ‘kogelkaars’ te koop. De opbrengst van deze kaars is bestemd voor de restauratie van de binnenmuren, die in 2018 en 2019 moet plaatsvinden.

 

Er zijn speciale rondleidingboekjes beschikbaar; ook zijn er vrijwilligers aanwezig die van alles over de Oosterkerk kunnen vertellen. Op een aantal middagen zal ook het prachtige Bätzorgel worden bespeeld. Bij de ingang zal dat worden aangekondigd.

Oosterkerk, geref.kerk Oosterkerk, geref.kerk
oosterkerk voorkant oosterkerk voorkant
Oosterkerk Hoorn logo Oosterkerk Hoorn logo