9-Jarig karttalent wint 4e raceronde van NK Karten 4-takt

Tim Gerhards beste van de allerjongste karters

In de Formule 1 had Max Verstappen gisteren weer pech, maar op circuit de Lansard in Eindhoven waren er voor de allerjongste karttalenten van Nederland wel successen.

 

Zij kwamen zondag 25 juni in actie tijdens de vierde ronde van NK Karten 4-takt; daar waar het voor de Hamiltons van de toekomst allemaal begint.  De 9-jarige Tim Gerhards uit Amsterdam was de snelste in de jongste klasse ‘Parolin Rocky’ en de 10-jarige Max Knapen uit Deurne in de Cadet-klasse. Wouter Jansen (14) uit Ulft was de beste in de RK1-klasse. Voor zijn opvallend goede prestaties van dit weekend kreeg hij tevens één van de twee Pittalk Awards van autosport-magazine Start84. De andere Pittalk Award ging naar Wout Hoffmans (10) uit Boxmeer, die uitkomt in de Cadet-klasse.

 

Vertederend

Organisator Gaby van den Burgt van Chrono Karting is trots op de jonge talenten: “Dit raceweekend was vanwege de wisselende weersomstandigheden erg uitdagend voor de coureurs én de monteurs. Maar ze hebben het allemaal fantastisch en weer bijzonder sportief gedaan! Ook de Super Rookie Demo was een hoogtepunt; het is zo vertederend om die kleintjes te zien rondrijden. Ze kwamen vol adrenaline en met de mooiste verhalen terug het paddock op!”

 

Foto:

De rijdersparade voorafgaande aan de 4e raceronde van het NK Karten 4-takt.

Foto: Michael Melis

unnamed (5) unnamed (5)