Nationaal Park promoot Texel Vogeleiland op Sail

27-06-2017

Afgelopen weekend was Texel goed zichtbaar op Sail Den Helder. Direct aan de kade, vlak naast de tall ships uit verre landen, was Texel op een mooie, complete manier neergezet. Nationaal Park Duinen van Texel liet samen met het Vogelinformatiecentrum Texel en Agami de vele bezoekers de pracht van het vogeleiland Texel zien.

 

Sail Den Helder 2017 is ten einde en wat was het een groots succes. Ook voor de verscheidene Texelse partners die tezamen de ‘hotspot Texel’ vormden en alle natuur-, cultuur- en ondernemersfacetten van het prachtige eiland lieten zien.

 

Nationaal Park Duinen van Texel promootte, met het Vogelinformatiecentrum Texel en Agami natuurfotobeeldbank, de bijzondere natuuraspecten van Texel. Natuur speelt een belangrijke rol in de keuze van toeristen en dagjesmensen voor een vakantiebestemming. In de drukbezochte stand konden bezoekers allerhande informatie krijgen voor hun reis naar Texel. Tips over de mooiste groene oases, zoals wandelen door de unieke Sluftervallei, fietsen door de bossen van de Dennen en andere mooie wandel- en fietsroutes op het eiland.

 

Speciale aandacht was er voor Texel als vogeleiland. Texel is de Nederlandse gemeente met de meeste vogelsoorten waar vogels zich ook nog eens makkelijk van dichtbij laten bekijken. Ideaal voor vogelaars en vakantiegangers met een speciale interesse in vogels. De Sail bezoekers werden alvast enthousiast gemaakt voor het 3 e Wadden vogelfestival op 12 en 13 mei 2018, het grootste Nederlandse vogelevent. Dat weekend zijn er tal van vogelexcursies, een Texel Big Day, de grootste verrekijkershow en prachtige vogelkijkpunten om te genieten van de vele vogelsoorten die Texel rijk is.

 

De stand van het Nationaal Park Duinen van Texel staat van 18 t/m 20 augustus eveneens opgesteld op de Birdfair in Rutland Water, Engeland, om de Engelse natuurliefhebbers kennis te laten maken met het rijke vogelparadijs Texel op slechts anderhalf uur vliegen.

www.npduinenvantexel.nl (http://www.npduinenvantexel.nl)

Foto: Marc Plomp

Sail2017_MarcPlomp Sail2017_MarcPlomp
Sail2017_MarcPlomp2 Sail2017_MarcPlomp2
ivn NH-logo ivn NH-logo