Vrijdagavondwandeling Koepoortsweg

De weg tussen het zoete achterland en de vuile stad

Het zal voor velen als een verrassing komen te horen dat de Koepoortsweg een heel oude straat is. Al bij de stadsuitbreidingen aan het begin van de 15e eeuw ziet de lange weg het levenslicht. Hij komt te liggen tussen de tuinen en gaarden. Het is de verbinding met het zoete achterland. Het is de aanvoerroute voor de producten van tuinders en ook het vee komt daar via de stadspoort binnen. Rijken laten er hun buitenplaatsen bouwen waar ze in de warme zomermaanden graag gebruik van maken om de overvolle en vervuilde stad te ontvluchten.

De gidsen van Oud Hoorn lopen met de Koepoortswegwandeling de laatste vrijdagavondwandeling van deze zomer. En met welke gids u ook meegaat, ze kennen allemaal de namen van de vier identieke huizen met de vrouwennamen aan het einde van de weg.

De Oud Hoorn Koepoortwegwandeling start vrijdagavond 4 augustus aan de voorkant van het NS station om 19:30 uur. Deelname is gratis. Ga voor meer informatie naar www.oudhoorn.nl (http://www.oudhoorn.nl).

Foto: Koepoortsweg 51, een van de statige rijke buitenplaatsen. Bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Bestand:Koepoortsweg_51,_Hoorn.JPG

Koepoortsweg 51 Koepoortsweg 51