Unu Pikin zoekt fietsen voor Suriname

27-07-2017

Stichting Unu Pikin zoekt fietsen voor hun sociale activiteiten in Suriname. De sociale werkplaats in Paramaribo biedt kansen aan mensen die in het ontwikkelingsland anders weinig mogelijkheden hebben, zoals mensen met een beperking. Bij Unu Pikin Fietsen worden tweede hands fietsen van Hollandse merken opgeknapt en verkocht.

De Surinaamse Stichting Unu Pikin is bijna 15 jaar geleden opgericht door Henne en Jurrian Dekkers uit Hoorn. Zij wilden iets doen voor schoolkinderen in Suriname. Door de jaren heen is het accent verschoven naar mensen met een beperking. Stichting Unu Pikin is een sociale werkplaats, waar arbeid, stage, praktijklessen en dagopvang wordt verzorgd voor mensen met een verstandelijke, lichamelijke, visuele of sociale beperking. De werkplaats ontvangt geen steun van de overheid en financiert de activiteiten uit verkoop van meubels, boeken en fietsen.

In West-Friesland is de stichting gestart met een inzamelactie. Er is grote behoefte aan damesfietsen van redelijke tot goede staat. Anders moeten er veel nieuwe onderdelen worden gekocht en dat maakt de fiets weer duur. Neem contact op met dhr Henne Dekkers, 0229-551615 of stuur een mail naar stichtingunupikin@hotmail.com (mailto:stichtingunupikin@hotmail.com). Kijk voor meer info op de website of facebookpagina van de stichting.

Foto’s:

Leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs oefenen op de Hollands fietsen.

Opknappen fietsen1 Opknappen fietsen1
Opknappen fietsen2 Opknappen fietsen2
Opknappen fietsen3 Opknappen fietsen3
Opknappen fietsen4 Opknappen fietsen4