Meetup West-Friesland Speaking over Hoornse haven, Water & Innovatie

Side-event van de Waterweek Hoorn & Gebruikte Botenbeurs

Op vrijdag 8 september tussen 13.00 en 15.30 uur organiseert West-Friesland Speaking een ’meetup’ met als onderwerp de Hoornse haven, Water & Innovatie. De sprekersbijeenkomst vindt plaats op het Baatland in oude haven tijdens de Waterweek Hoorn en de Gebruikte Botenbeurs. De toegang is gratis.

Wethouder Ben Tap (Economische Zaken, Havenbeleid en kustontwikkeling) van de gemeente Hoorn zal inhoudelijk reageren op de sprekers. De meetup is ’magazine-achtig’ opgezet met uiteenlopende sprekers en ruimte voor discussie.

De organisator van de meetup van West-Friesland Speaking over de Hoornse haven, Water & Innovatie is Harold IJskes. De presentatie is in handen van havenbewoner Hendrik Fongers. De toegang is gratis, aanmelden is noodzakelijk via Meetup: https://www.meetup.com/nl-NL/West-Friesland- Speaking/?from=ref (https://www.meetup.com/nl-NL/West-Friesland- Speaking/?from=ref) of Facebook: https://www.facebook.com/WFsSpeaking/ (https://www.facebook.com/WFsSpeaking/).

Programma meetup Hoornse haven, Water & Innovatie

- Waternet geeft een presentatie over de Nautonomous. Dat is een onbemande en zelfstandig varende boot, die met behulp van een transportband drijvend afval uit het water moet scheppen.

- De Werkgroep ”Varen in (en uit) Blokker” geeft uitleg over doorgaande vaarroutes in de omgeving van Blokker.

- Havenmeester Jeroen van Apeldoorn zal de laatste ontwikkelingen in de Schelphoek toelichten.

- De Natuurhistorische Vereniging (KNNV) zal het fonteinkruid in het Hoornse Hop en de Markerwaard ecologisch toelichten. Dit is een ander geluid, dan de roep om meer te gaan maaien.

- ANWB en BLOC hebben het initiatief genomen om te komen tot snelle vaarverbindingen over het markermeer voor personenvervoer tussen Lelystad, Almere, Hoorn en Amsterdam. Directeur Ger van Langen van de Wadtaxi geeft uitleg over de opzet van de Wadtaxi tussen Lauwersoog en de Waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog.

- De BBZ, Vereniging voor Beroepschartervaart, is de brancheorganisatie voor de Nederlandse chartervaart. Zij gaan praten over toekomstontwikkelingen in de chartervaart.

- Ad Geerdink - directeur van de Halve Maen/Westfries Museum - geeft toelichting over de toekomst van de Halve Maen. Het Westfries Museum heeft de Halve Maen in bruikleen van het New Netherland Museum in New York.

West-Friesland Speaking

Het platform ’West-Friesland Speaking’ bestaat - in een wisselende samenstelling - uit inwoners van Hoorn en West-Friesland die tijdens een ’meetup’ onderwerpen extra aandacht, nuance of uitleg geven. De eerste sprekersbijeenkomst in maart 2017 ging over het onderwerp ’LHBTI & gelijke rechten’. Op woensdag 11 oktober 2017 staat het onderwerp 1Vluchtelingen, 2 jaar later’op de agenda.

Waterweek Hoorn

Tussen woensdag 7 tot en met zondag 10 september staat de Hoornse haven in het teken van de Westfriese Waterweken. De Waterweek Hoorn kent 17 verschillende evenementen, met o.a. Drakenbootraces, Swim to Fight Cancer, het Wijnfestival Hoorn, Shantyfestival, meetup West-Friesland Speaking over de Hoornse haven, water & innovatie, Fiets ’m d’r over en een Nautische markt. Alle activiteiten vinden op en rond de oude binnenhaven van Hoorn plaats. Hoogtepunt van de Waterweken is de Gebruikte Botenbeurs Hoorn, die van vrijdag 8 tot en met zondag 10 september voor de 9de keer wordt georganiseerd. De organisatie van de Westfriese Waterweken is in handen van Fletcha Eventures.

Meetup haven water en innovatie Meetup haven water en innovatie

Reacties
Reactie: (Redactie Hoorngids)
23-8-2017, 12:54
De aanmeldlink werd zoals deze is vermeld aan Hoorngids opgegeven. Onze redactie controleert alle links; deze werkte aanvankelijk. Mogelijk lukt het met deze URL: https://www.meetup.com/nl-NL/

Reactie: (Alex)
23-8-2017, 10:18
Interessant programma, echter aanmelden lukt niet.