Antwoord op vragen van Hoorns Belang

12-09-2017

Geachte heer/ mevrouw,

 

De fractie van Hoorns Belang heeft aanvullende artikel 36 vragen gesteld na onze beantwoording van hun vragen over het sportevenement ’WIM Racing Series’ dat mogelijk in 2018 wordt gehouden in Hoorn. Dit betreft onze brief van 31 augustus 2017.

 

De strekking van één van de vragen van Hoorns belang over de locaties was ons niet duidelijk. Dit is nu verduidelijkt met de aanvullende vraag. In ons eerdere antwoord hebben wij aangegeven dat Schouwburg Het Park het centrum zal zijn voor de ’WIM Racing Series’. In het betreffende krantenartikel waarover Hoorns Belang vragen heeft gesteld staat echter het volgende:

”De beoogde uitvalsbasis van het toernooi is schouwburg Het Park. Ook de Roede Steen zou een prominente rol krijgen tijdens het zesdaagse toernooi, net als het hele gebied tussen schouwburg en het plein ’.

 

Hoorns Belang ziet hier een conflict bij de viering van Koningsdag op de Roode Steen en de ’WIM Racing Series’ die hier ook een prominente rol ziet voor dit evenement. Wij merken op dat deze uitspraak afkomstig is van de organisatie van de ’WIM Racing Series’. Hierin zijn wij niet vooraf gekend. Zoals wij in ons eerste antwoord al aangaven is op dit moment nog geen besluit genomen over het wel of niet doorgaan van het evenement. Er is nog geen vergunning verleend en er vindt nog overleg plaats, o.a. met de organisatie van de ’WIM Racing Series’. Tevens gaven wij aan dat het ons streven is om evenementen of onderdelen daarvan indien mogelijk met elkaar te verbinden.

 

Waar een nieuw evenement zoals de ’WIM Racing Series’ in conflict zou komen met een bestaand evenement, in dit geval de locatie voor Koningsdag, gaan wij met de organisatie van het nieuwe evenement in overleg om een oplossing te vinden waardoor beide evenementen zonder problemen door kunnen gaan. Het genoemde overleg met de organisatie gaat o.a. hierover. Wij benadrukken nogmaals dat de Roode Steen ook voor ons de locatie is voor de viering van Koningsdag.

 

Met vriendelijke groet.

burgemeester en wethouders van Hoorn

 

Gemeente Hoorn - logo Gemeente Hoorn - logo