Meisjesteam De Blokkers onderscheiden voor kampioenschap

13-09-2017

Wethouder Ben Tap reikt woensdag 13 september oorkondes uit aan de meiden van MO15-1 van voetbalvereniging De Blokkers. Afgelopen seizoen zijn zij namelijk Nederlands kampioen geworden.

 

Nu het nieuwe voetbalseizoen weer begint, ontvangen de dames van wethouder Tap hun verdiende onderscheiding. Het Nederlands kampioenschap hebben zij echter al op 3 juni behaald. Onder meer door van de MO15-teams van betaald voetbalclubs Heerenveen en Volendam te winnen.

 

Wethouder Tap is trots: ‘In een zomer waarin vrouwenvoetbal in Nederland internationaal succes vierde, leveren onze voetbalsters uit Blokker ook ongekende prestaties. Zo speelt het eerste dameselftal na twee promoties nu in de landelijke eerste klasse. En deze meiden van MO15 leverden ook een bijzondere prestatie door in hun categorie het kampioenschap te veroveren. Een resultaat om buitengewoon trots op te zijn.’

 

Sportonderscheidingen

De gemeente Hoorn reikt onderscheidingen uit aan sporters die een unieke prestatie hebben geleverd op een Nederlands, Europees, Wereld- of Olympisch kampioenschap. Sporters tot en met 17 jaar verdienen bij zo’n prestatie een oorkonde. Sporters vanaf 18 jaar krijgen dan een sportpenning.

 

Op www.hoorn.nl/sportonderscheidingen (http://www.hoorn.nl/sportonderscheidingen) vindt u alle voorwaarden waaraan voldaan moet worden om voor zo’n onderscheiding in aanmerking te komen. Ook staat daar hoe u een sporter of sportteam bij een kampioenschap kunt aanmelden.

Meisjesteam De Blokkers kampioen van Nederland Meisjesteam De Blokkers kampioen van Nederland