Nhung Dam op zondag 1 oktober in Theater Het Pakhuis

15-09-2017

Op zondag 1 oktober om 15.00 uur vertelt Nhung Dam in een intieme voorstelling over “Duizend vaders”haar verrassende debuutroman (De Bezige Bij) en over haar leven, afkomst, idealen en dromen. 

 

Samen met regisseur Koos Terpstra komt zij naar Theater Het Pakhuis en kunnen wij de fantastische wereld van ‘Duizend Vaders’ induiken.

 

Reserveren via www.pakhuishoorn.nl (http://www.pakhuishoorn.nl) 

Kaarten kosten 10,00 euro

 

Nhung Dam is een actrice die voorjaar 2017 debuteerde als romanschrijver met  ‘Duizend Vaders’. De roman wordt omschreven als een droomdebuut. Het is een boek dat je vastgrijpt en door elkaar schudt. In een afgelegen dorp aan de rand van de wereld probeert een Vietnamese familie te overleven. Als bootvluchtelingen werden ze door een noordelijk vrachtschip uit het water gevist en in een voor hen onbekend ijskoud land geplaatst. Als de vader op een dag onaangekondigd vertrekt, zit de Chinese maffia het achtergebleven gezin op de huid. De elfjarige dochter raakt bekneld tussen de totale wanhoop van haar moeder en de gekte van de omgeving vol vreemden.

 

Het contrast tussen de zompige veengrond en het consequent volgehouden magisch realisme is een effectief literair middel om de vervreemding van een vluchtelinggezin te verbeelden. Dam is met haar vrijzinnige pen een welkome nieuwe stem in de Nederlandse literatuur.’ – de Volkskrant

3. okt 1 foto nhung oerol 3. okt 1 foto nhung oerol
Nhung Dam Nhung Dam
Het Pakhuis logo Het Pakhuis logo