Er gebeurt veel onder de koepel

Tweedehands boekenmarkt met muzikaal optreden op zaterdag 23 september

Het actiecomité van de Stichting Koepelkerk Hoorn, sluit zaterdag 23 september haar succesvolle seizoen 2017 af met een grote najaars tweedehands boekenmarkt in de kerk aan het Grote Noord 15 in Hoorn, tussen 10.00 uur tot 16.00 uur.

Het seizoen 2017 is begin april gestart met 3 grote boekenmarkten en is de kerk het gehele zomerseizoen vele dagen in de week voor het publiek geopend geweest voor bezichtiging.

Dit voorjaar bezochten een aantal bestuursleden van het Kamper Mannenkoor DEV de Koepelkerk en besloten om in onze monumentale kerk de start van hun jubileumweekend te houden met een muzikaal optreden.

Het 75 man tellende Chr. Kamper Mannenkoor DEK verzorgt tijdens onze boekenmarkt om 12.30 uur een optreden van een half uur in het voorste deel in de kerk. Zij zingen populaire liederen uit hun jublieumprogramma. De toegang is vrij.

Het Chr. Kamper Mannenkoor DEK, door eendracht verbonden, is een eeuw geleden op 2 januari 1917 opgericht en bestond toen uit 20 mannen. Al decennia is het een toonaangevend mannenkoor met een unieke koorklank.

Vanwege het 100 jarig bestaan ontving het mannenkoor op 27 april jl, uit handen van de burgermeester van Kampen, een koninklijke erepenning namens Zijne Majesteit de Koning.

Het mannenkoor zal rond 12.00 uur bij de kerk arriveren en om 12.30 uur een optreden verzorgen in de kerk, vervolgens gaan zij een wandeling maken door onze mooiie historische stad, waarna zij hun jublieumweekend gaan vervolgen met een boottocht.

Het actiecomité van de Stichting Koepelkerk heet iedereen van harte welkom om deze laatste bijzondere boekenmarkt van een succesvol zomerseizoen 2017, met muzikale afsluiting bij te wonen.

De opbrengst gaat geheel naar het restauratiefonds van onze monumentale Koepelkerk.
Het bestuur is op dit moment bezig met de afronding van de plannen om te starten met het groot onderhoud van de voorgevel en de torens aan de voorzijde.

Koepelkerk Koepelkerk