Vragen aan het College van B&W over lekkage parkeergarage ‘t Jeudje

19-09-2017

Aan: college van Burgemeester en Wethouders gemeente Hoorn

 

Geacht College,

In onze brief van 20 juli 2015 hebben wij vragen gesteld over de permanente lekkages in de parkeergarage ’t Jeudje.  Er werd aangedrongen Stichting ’t Jeudje/Terra Marique aansprakelijk te stellen voor de blijvende lekkage en de bouwkundige gebreken. De permanente lekkage wordt volgens ons veroorzaakt door te dunne wanden en omdat geen gebruik is gemaakt van kimband.

 

In opdracht van de gemeente Hoorn zijn eind 2013 door Royal Haskoning DHV Nederland bv een fotorapportage van de lekkage gemaakt. De foto’s maken zichtbaar dat op diverse punten in de parkeergarage sprake is van lekkage en dat deze veel schade veroorzaakt.

 

Het glazen trappenhuis bij het Jeudje ter hoogte van de Turfhavenbrug is door constructiefouten tijdens de bouw eveneens lek. Alleen door volledige vervanging van het glazen trappenhuis is de lekkage definitief op te lossen.

 

Terra Marique heeft jaren geleden de schriftelijke toezegging gedaan het glazen trappenhuis te vervangen. Deze toezegging is men niet nagekomen.

Uit de beantwoording (5 oktober 2015)blijkt dat het college ervan uit gaat dat Terra Marique het glazen trappenhuis alsnog vervangt.

 

Tot onze ergernis moeten wij vaststellen dat nog steeds het glazen trappenhuis niet is vervangen. Deze situatie verwijten wij zowel Terra Marique als de gemeente Hoorn.  Het college heeft althans Terra Marique niet merkbaar onder druk gezet zodat alsnog het trappenhuis wordt vervangen.

Wij verwachten dat de gemeente Hoorn Terra Marique verantwoordelijk stelt voor het niet vervangen van het glazen trappenhuis en de vervolgschade welke is ontstaan.

Na ruim vijf jaar wachten is ons geduld op.  Wij willen u aansporen zo snel mogelijk het glazen trappenhuis zelf en voor rekening van Terra Marique te vervangen.

 

Vanwege bovenstaande stellen wij volgens artikel 36 van het Reglement van Orde de volgende vragen:

1.      In welke mate heeft u Terra Marique onder druk gezet het lekkende glazen trappenhuis zelf te vervangen. Waarom weigert Terra Marique het trappenhuis te vervangen ;

2.      Bent u het eens met ons dat Terra Marique voldoende tijd heeft gekregen het glazen trappenhuis te vervangen en dat nu de tijd aangebroken is dat de gemeente het trappenhuis, binnen een half jaar, vervangt en de kosten neer legt bij Terra Marique;

3.      Welke inspanningen heeft het college geleverd of gaat leveren om de permanente lekkage van de parkeergarage te bestrijden.

 

Vriendelijke groet,

Roger Tonnaer, gemeenteraadslid namens Fractie Tonnaer.

Fractie Tonnaer Fractie Tonnaer