Reddingboot rukt uit voor kiter in problemen

21-09-2017

Vanmiddag is reddingboot De Gooier van Reddingstation Wijdenes uitgerukt voor een kitesurfer in problemen thv Oosterleek. Door de wegvallende wind kon de kiter geen kant meer op.

 

De kiter was ter hoogte van Oosterleek aan het surfen toen de wind wegviel. Hij kreeg zijn kite niet meer omhoog. Een passerend jacht heeft melding gemaakt bij de Nederlandse Kustwacht, waarna vrij snel de pagers van de vrijwilligers gingen.

 

De bemanningsleden van reddingboot De Gooier hadden tijdens het klaarmaken van de reddingboot de kiter al in het vizier. Er werd direct koers gezet richting Oosterleek. Tijdens de tocht is de kiter de dijk opgeklommen en heeft ook zijn spullen mee kunnen brengen. Voor de reddingboot zat de taak erop.

 

Eenmaal terug op station kwam de kiter direct naar de vrijwilligers toe om ze te bedanken.

Tip:

Als je met klein (surf)materiaal het water op gaat, kan het gebeuren dat je je zeil, kite, board, boot of ander materiaal kwijtraakt. De KNRM heeft een speciale Be Traceable sticker om op je board/boot en/of materiaal te plakken, waarop je jouw naam en mobiele nummer kunt invullen. Bestel de sticker (gratis) via de website van de KNRM!

www.reddingstationwijdenes.nl (http://www.reddingstationwijdenes.nl)

 

Foto’s: reddingstation Wijdenes

R.S. Wijdenes R.S. Wijdenes
Reddingsstation Wijdenes logo Reddingsstation Wijdenes logo