Hoornse SP-fractie zegt vertrouwen in afdelingsvoorzitter op

26-09-2017

De voltallige SP-fractie van Hoorn en haar wethouder Nel Douw hebben hun vertrouwen in afdelingsvoorzitter Yvonne Kostelijk opgezegd. Dit n.a.v. haar uitspraken op de landelijke partijraad afgelopen zaterdag, d.d. 23-09-2017, waarin ze voor de 148 aanwezigen uitsprak, woedend te zijn op haar kritische fractievoorzitter Mathé van Stralen.

 

Ook noemde ze hem een ongeleid projectiel en ze had graag een niettang gehad om z’n mond dicht te nieten. Ook zou de afdeling Hoorn, op één man na, achter landelijk SP-voorzitter Ron Meyer en zijn bestuur staan. Iets wat afgelopen donderdag, d.d. 21-09-2017, tijdens de Algemene Leden Vergadering absoluut niet het geval was.

 

Fractie en wethouder vinden deze uitspraken dan ook te absurd voor woorden en weten niet wat haar afdelingsvoorzitter bezield heeft. Het is bekend dat de landelijke partijtop niet gelukkig is met de kritiek van de Hoornse fractievoorzitter.

 

Fractie en wethouder betreuren ten zeerste geen vertrouwen meer in Kostelijk te hebben. Dit vooral vanwege haar tomeloze inzet en gedrevenheid.

Er zal zo spoedig mogelijk een Algemene Leden Vergadering uitgeroepen worden, om de vertrouwensbreuk tussen fractie/wethouder en afdelingsvoorzitter aan de leden voor te leggen.

SP Hoorn SP Hoorn