Problemen met walstroom

25-03-2018

Vrijdag constateerde ondernemer Rob van Loon dat de plek in de Hoornse haven waar een walstroomkast had moeten staan, slechts gemarkeerd werd door een houten plaat. Maar geen walstroomaansluiting aanwezig, ondanks eerdere toezeggingen van wethouder Ben Tap die walstroom in zijn portefeuille heeft.

Als gevolg van een gemeentelijk besluit moeten schepen gebruik maken van walstroom. Gebruik van een eigen aggregaat is verboden. Als er toch gebruik wordt gemaakt van een aggregaat in plaats van walstroom, moet de overtreder onmiddellijk vertrekken. 

Ondernemer Rob van Loon die rondleidingen en excursies organiseert, stelt dat vasthouden aan dat besluit ondanks het feit dat schepen walstroom niet kunnen gebruiken omdat dat niet aanwezig is, imagoschade betekent voor Hoorn en hij zijn bedrijf dan wel kan sluiten.

Zaterdag bleek dat de eerder ontbrekende walstroomkast was geplaatst en werkte. Maar nu zijn er weer andere problemen.
Kapiteins snappen niet hoe de walstroom moet worden aangesloten, of hebben de juiste app hiervoor niet op hun telefoon. Er is in diverse gevallen ook sprake van een taalbarrière.
Gesignaleerde problemen met walstroom die door de PvdA vorige week naar buiten werden gebracht en door o.a. Hoorngids.nl gepubliceerd, werden afgedaan als loze geruchten. Echter blijken er wel degelijk problemen te zijn met walstroom. Er is zaterdag een eigen aggregaat aangezet. Het overtredende schip is niet vertrokken. Omwonenden hebben geklaagd over geluidsoverlast.

Wordt zeker vervolgd... 

Signalering walstroom Signalering walstroom