Afdeling SP-Hoorn opgeheven

29-08-2018

Op verzoek van de leden is de afdeling Hoorn van de Socialistische Partij opgeheven. De reden van de opheffing is, volgens voorzitter Yvonne Kostelijk, dat het niet mogelijk is gebleken om bestuursleden te vinden.

 

In het vorige College had de SP nog vier raadszetels en een wethouder. Het partijbestuur verbood de afdeling Hoorn echter om mee te doen aan de laatste verkiezingen. Drie van de vier raadsleden en de wethouder, kwamen hierdoor in aanvaring met het partijbestuur en zegden hun lidmaatschap van de SP op. De reden van het verbod om mee te doen aan de verkiezingen is, volgens het partijbestuur, dat de partij te weinig aanwezig was in de buurten.

 

De afdeling Hoorn valt nu onder de afdeling Westfriesland-Oost, waaronder ook Enkhuizen, Stedebroec en Drechterland al jaren valen.

Geprobeerd wordt om in Hoorn wel een aparte SP-werkgroep op te richten.

 

Bron: NHD

SP Logo SP Logo

Reacties
Reactie: (Renata Gravendijk)
30-8-2018, 10:27
Eens met Edo. Te weinig op straat terwijl ze vakkundig hun verantwoordelijkheid namen als bestuurders! Als bestuurder bereik je veel meer als met spandoeken op straat te demonstreren. Moeten ze dan tegen hun eigen beleid demonstreren??? Je kunt het wel of niet eens zijn met de SP, maar alle raadsleden, commissieleden en wethouder waren zeer betrokken mensen met hart voor hun zaak!

Reactie: (Edo van Eekeres)
29-8-2018, 17:18
Hoofdbestuur heeft de SP in Hoorn vakkundig kapotgemaakt. Complimenten!