Mag VOC-Hoorn een wethouder leveren?

ingevoerd op 7-3-2006

Mag VOC-Hoorn een wethouder leveren? Dat is de grote vraag nu deze lokale partij van 3 naar 6 raadszetels is gegaan en zelfs groter is geworden dan VVD, CDA en Groen-Links. Wethouder Van Es van grote winnaar PvdA mag de College-onderhandelingen beginnen. Zal de PvdA het ’lastige’ VOC-Hoorn toelaten tot een nieuw College of geeft men ”Politicus van het Jaar”-Helling van D66 nog een kans? Of krijgt Hoorn een afspiegelings-college met van alle grote partijen (PvdA, CDA, VVD, Groen-Links en VOC-Hoorn) elke 1 wethouder? Of mag wethouder Tonnaer met 1.366 voorkeurstemmen toch nog een termijn wethouder blijven en wordt de huidige D66-wethouder ingewisseld voor een VOC-Hoorn-wethouder? Wethouder Helling zei dinsdagavond nog voor de Radio Hoorn-microfoon dat hij ”betwijfelt  of VOC-Hoorn al rijp is voor het wethouderschap”. Fractievoorzitter Van der Maat van VOC-Hoorn gaf echter aan bereid te zijn wethouder te willen worden en dat zijn partij ook nog andere goede kandidaten heeft.
 
 

Reacties
Reactie: (Diana)
8-3-2006, 16:23
Proficiat P.v.d.A. en met name de heer Tonnaer, die ondanks roddels en achterklap een eigen duidelijke klap heeft uitgedeeld !! Applaus !!

Reactie: (Rob Verhoek)
8-3-2006, 15:15
Het lijkt me duidelijk dat VOCH, na wethouder Tonnaer vier jaar tegen de poten te hebben geschopt, nu zelf maar eens moet ondervinden hoe het openbaar bestuur in elkaar zit. Het zal deze club in ieder geval leren dat besturen van een gemeente (en daar verantwoordelijkheid voor zijn) iets anders is dan het besturen van een Citroën. Vanuit de oppositiebankjes slechts venijnige kritiek leveren (vaak ook nog behoorlijk op de persoon gericht) en de kiezer paaien met opportunistisch gebral is wel erg gemakkelijk.
Mede gezien de vele voorkeurstemmen moet Tonnaer gewoon wethouder blijven. Met een wethouder van VOCH aan zijn zijde kan er toch niets meer misgaan......

Reactie: (Ted)
8-3-2006, 10:15
Inderdaad, waarom een zo breed college met winnaars en de verliezers, als het ook alleen met de winnaars kan.
Uiteindelijk hebben de kiezers gesproken.
Respecteer dat dan ook, immers, de kiezer heeft altijd gelijk.

Is ook veel overzichtelijker bij de afrekening bij de volgende verkiezingen.

Reactie: (jan)
7-3-2006, 23:33
waarom zou je een college met op 2 na alle partijen willen, de kiezer heeft gesproken ook al is het niet mijn keus, PVDA en VOC hoorn horen colege te vormen, en de verliezers in de oppositie zoals het hoort en D66 met 1 ! zetel dat zou echt raar over komen hoor......