Overlast tijdens weekenden van geparkeerde fietsen op het Kerkplein + HoornRadio interview

Raadsvergadering 13 april

HOORNGIDS HOORN | In de raadsvergadering kreeg waarnemend voorzitter van OSH Annet Kwantes de gelegenheid om het standpunt van de Hoornse ondernemers over het inrichten van het Kerkplein te verduidelijken.

Gesprek met Annet Kwantes, plaatsvervangend voorzitter van OSH over fietsenoverlast op het Kerkplein

LUISTEREN NAAR HET INTERVIEW (3.03 min.) (https://www.hoorn-online.nl/interview/Gesprek met Annet Kwantes2023-04-13.mp3)

Er bestaat tevredenheid over de goede samenwerking in de afgelopen jaren tussen de Hoornse binnenstad ondernemers en het gemeentebestuur over de inrichting van het Kerkplein. Nu is een discussie ontstaan over het plaatsen van fietsen tijdens het weekend, maar de OSH is dit keer niet uitgenodigd om mee te denken. De ondernemers rond het Kerkplein moeten nu constateren dat in het weekend een enorme hoeveelheid fietsen op het plein wordt achtergelaten. Het komt voornamelijk doordat op de Roode Steen veel ruimte wordt gebruikt voor de inrichting van terrassen. 

Zij pleit ervoor om op het Grote Noord een mogelijkheid te creëren om daar fietsen te plaatsen, zodat ook het Kerkplein weer terecht kan worden gezien als de huiskamer van Hoorn. Het Kerkplein moet het visitekaartje van Hoorn blijven.

Bron: Politieke redactie HoornGids

Annet Kwantes Annet Kwantes