Overlast achter winkelcentrum Grote Beer moet worden aangepakt

01-11-2023

HOORNGIDS HOORN | Door bewoners in de buurt van het winkelcentrum Grote Beer in de Grote Waal wordt al gedurende lange tijd een ernstige mate van overlast ervaren. Ondanks eerdere verzoeken gericht aan het college van B&W om maatregelen te treffen heeft dit niet geleid tot zichtbare acties. De bewoners, verenigd in VvE ‘Poolster Hoorn’, hebben zelf maatregelen getroffen, maar willen nu ook anderszins tot actie overgaan na overleg met de gemeente Hoorn.

Fractie Tonnaer heeft bij monde van gemeenteraadslid Marieke Rijk wederom deze onverkwikkelijke situatie onder de aandacht gebracht van het college van B&W. De verzonden brief is hieronder te lezen.

Geacht college,
Op 20 april 2022 en op 30 juni 2022 heeft onze fractie overige vragen gesteld over de overlast voor bewoners achter winkelcentrum de Grote Beer. Wij doen hier het verzoek tot plaatsing van camera’s. Op 10 augustus 2022 hebben wij antwoord ontvangen, hierin geeft u aan pas na intensieve monitoring over te kunnen gaan tot eventuele plaatsing van camera’s.
Bewoners en de VvE ‘Poolster Hoorn’ hebben ons geïnformeerd over de huidige situatie. Naar aanleiding hiervan stelt onze fractie de volgende artikel 36 vragen:
In de beantwoording van 10 augustus 2022 heeft het college toegezegd de situatie achter Winkelcentrum de Grote Beer nauwlettend in de gaten te houden, wat is volgens het college de situatie op dit moment? 
Geeft de huidige situatie aanleiding tot plaatsing van camera’s?
Zijn handhaving en andere organisaties nog in gesprek met de omwonende bewoners?
Is het de VvE ‘Poolster Hoorn’ toegestaan camera’s te plaatsen onder de flat?
Onder de flat Taurus zijn openbare parkeerplaatsen die voor een groot gedeelte door de bewoners van de flat worden gebruikt. De flat is eigendom van de VvE Poolster Hoorn. De VvE ‘Poolster Hoorn’ en de bewoners hebben ideeën er voor te zorgen dat de ruimtes onder de flat niet meer toegankelijk zijn voor onbevoegden. Bent u bereid om hierover in gesprek te gaan met de VvE ‘Poolster Hoorn?’
De VvE ‘Poolster Hoorn’ is zelf gestart met het leefbaar houden van de ruimte onder en om de flat. Zij hebben o.a. geïnvesteerd in een deur naar de portieken die nu niet meer is open te breken. Wanneer gaat de gemeente de graffiti verwijderen?
Om de situatie te illustreren vindt u in de bijlage een foto van de situatie onder de flat.
In afwachting van uw antwoord,
Vriendelijke groet, 
namens Fractie Tonnaer, 
Marieke Rijk, gemeenteraadslid

Overlast achter WC Grote Beer Overlast achter WC Grote Beer