Reclamebelasting jaarlijks terugkerend hoofdpijndossier?

Raadsvergadering 14 december

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | Er wordt een verhoging Reclamebelasting vastgesteld. De tarieven dienen met een trendmatige indexering van 3,2% te stijgen. Fractie Hart van Hoorn voelt weinig voor deze belasting, omdat zij onvoldoende inbreng van alle ondernemers in Hoorn gewaarborgd zien.

Wethouder Arthur Helling noemt de reactie van deze fractie een jaarlijks ritueel. De afspraken die met ondernemers worden gemaakt staan niet voor altijd vast. De verhoging minder te laten zijn levert problemen op met zaken die men ermee wil doen. De kosten stijgen ook jaarlijks. De ondernemersvereniging bepaalt in overleg wat er met de inkomsten van de verordening wordt gedaan. Ondernemers die alsnog aansluiten kunnen daar hun stem laten horen.

Hoorn Lokaal mist wel de jaarlijkse verslaggeving van de cijfers. Die moeten uiterlijk zes maanden na een afgesloten jaar bekendgemaakt zijn.

Wethouder Helling het willen afschaffen vanreclamebelasting is jaarlijks ritueel Wethouder Helling het willen afschaffen vanreclamebelasting is jaarlijks ritueel