Plannen om binnenstad aantrekkelijker te maken

Raadscommissie spreekt over plannen voor de binnenstad

HOORNGIDS HOORN | Op dinsdag 23 januari vindt er om 20.00 uur een commissievergadering plaats in de raadszaal van het stadshuis. De commissie spreekt over de plannen voor het aantrekkelijker maken van de binnenstad van Hoorn.

Huiskamer
De gemeente wil graag dat de binnenstad van Hoorn de huiskamer van de gemeente wordt. Om dit te realiseren is er een actie-agenda ontwikkeld in samenwerking met belanghebbenden uit de stad. Het doel is om de binnenstad aantrekkelijker te maken, door bijvoorbeeld de omgeving te vergroenen, fietsparkeren te verbeteren en het kernwinkelgebied af te sluiten voor verkeer. Er wordt ook een actieteam opgezet. Dit team zal bestaan uit vertegenwoordigers van bewoners, ondernemers, horeca, vastgoed, cultuur en de gemeente. Dit actieteam stuurt op de uitvoering van de actie-agenda. De commissie geeft input mee voor zowel de actie-agenda als het actieteam.

Kadernota’s gemeenschappelijke regelingen
De gemeente werkt veel samen met organisaties die bepaalde maatschappelijke belangen behartigen. Deze soort samenwerking heet een gemeenschappelijke regeling. Voorbeelden van dit soort organisaties zijn het Westfries Archief, WerkSaam en de Veiligheidsregio. De commissie bespreekt de kadernota’s, oftewel de plannen en bijbehorende kosten voor 2025, van meerdere gemeenschappelijke regelingen.

Volg de commissievergadering live of online
Om 20.00 uur begint de commissievergadering in de raadszaal van het stadhuis. Publiek is welkom. Je kunt ook digitaal meekijken via de livestream. De volledige agenda en livestream vind je hier (https://hoorn.bestuurlijkeinformatie.nl/Agenda/Index/77c33231-ef57-4f98-892c-2914add87b15).

Binnenstad Hoorn zaterdag 9 mei 2020 1 Binnenstad Hoorn zaterdag 9 mei 2020 1

Reacties
Reactie: (bob besselink)
21-1-2024, 11:07
Mooi vergelijk, de huiskamer, gezellig, warm, vrij toegankelijk....., behalve op zondag en maandag.. in Hoorn, winkels potdicht en uitgestorven... Wil mij graag opgeven voor het actieteam mits deze ook betrokken wordt in plannen en besluitvorming, dat wordt niet echt duidelijk uit dit stuk. Voorzetje, maak werk van de zondagopenstelling of leg aan startende ondernemers uit waarom het beter is om op de dag dat de meeste mensen vrij zijn en de tijd nemen voor die dure of ingewikkelde aankoop (e-bike store...) je de winkel dichthoudt.