Hoorn houdt rekening met afsluiting A7

Commissievergadering 26 maart

HOORNGIDS POLITIEK – VERSLAG PETER URSEM | De afsluiting van de A7 zal ook voor bewoners van Hoorn voor ongemakken zorgen. Diana Dekker (CDA) vraagt wethouder René Assendelft in hoeverre de gemeente rekening houdt met de verwachte problemen, zeker waar het de ongemakken voor het ziekenhuis betreft.

De wethouder geeft aan dat het probleem van bereikbaarheid door het ziekenhuispersoneel vooral speelt voor het personeel van het ziekenhuis in Purmerend. Er worden in Hoorn meer ambulances paraat gehouden.

Het openbaar vervoer vanuit Hoorn wordt wel afgesteld op meer reizigers. Lijn 314 naar Amsterdam zal met meer ritten worden verhoogd. De treinen worden verlengd. Het parkeren voor carpool mogelijkheid zal ook kunnen op het parkeerterrein van de schaatsbaan. In de buurt van het station wordt gelet op de capaciteit van het P&R- terrein en parkeerplaats Pelmolenpad.  De gemeente houdt de ontwikkelingen in de gaten en zal nog komen met actuele informatie.

Wethouder Rene Assendelft over de tijdelijke verkeershinder A7 Wethouder Rene Assendelft over de tijdelijke verkeershinder A7