Statushouders in Van der Valk hotel Hoorn

09-04-2024

HOORNGIDS HOORN | De Hoornse gemeenteraad is maandagmiddag geïnformeerd over de vestiging van 26 statushouders door het COA. De opvang van statushouders in de Hoornse vestiging van Van der Valk leidt tot vragen van de kant van de VVD Hoorn. De VVD wil graag duidelijkheid over de totstandkoming van de vestiging van deze statushouders en stelt om die reden bij monde van fractievoorzitter Rob Droste enkele vragen die hieronder te lezen zijn. De vragen zullen tijdens de raadsvergadering van vanavond mondeling worden gesteld.

- Wanneer is de burgemeester voor het eerst op de hoogte gesteld over de mogelijke vestiging van statushouders in het Van der Valk Hotel en welke rol heeft de burgemeester gehad aangaande de duur, locatie en aantal vluchtelingen?
- In welke mate is het mogelijk dat er ongewenst extra statushouders gevestigd gaan worden en welke mogelijkheden heeft de gemeente om langdurige bewoning van een hotel vergunningsplichtig te maken?
- Wat zijn de financiële gevolgen voor de gemeente en welke mogelijkheden heeft de gemeente om grenzen te stellen aan het aantal, duur en locatie van de plaatsing van statushouders (in hotels)?

Van der Valk Hoorn Van der Valk Hoorn