Motorrijder ernstig gewond door windhoos

ingevoerd op 12-1-2007

Een 19-jarige man uit Hoorn is vrijdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval op de Provinciale weg. Hij reed hier om 1.30 uur op zijn motor in de richting van Hoorn. In een bocht is de man met zijn motor in de berm terecht gekomen en kwam ten val. Een passagier, een 20-jarige man uit Hoorn, is met verwondingen aan zijn arm en been opgenomen in het ziekenhuis. Hij verklaarde dat een windhoos de oorzaak was van het ongeval. De bestuurder heeft onder andere inwendig letsel opgelopen.

Reacties
Reactie: (Bijrijder)
18-1-2007, 13:14
Beste mensen.
Ik heb zelf dit artikel niet geschreven. De politie had bij mij een verklaring afgenomen. Die vervolgens door is gegeven aan de centrale. Deze is op de scanner bij de pers gekomen en deze hebben daarop het bovenstaande artikel geschreven. Erg indirect dus! Ook wil ik duidelijk vermelden dat er geen alcohol in het spel was of dergelijke andere middelen die de rij-invloed of gedrag hadden kunnen beinvloeden! De"windhoos" was een harde windstoot. Geen tornado’s of wervelwinden dus, maar een fout van de media.
Ik vind het raar dat mensen die geen einge kennis hebben van de situatie dit soort rare dingen zeggen als bijv.: Die zullen wel paddo’s op hebben. Of dergelijke! Ik Heb zelf een gruwelijke hekel aan mensen die onder invloed achter het stuur kruipen.

Hopelijk zijn er nu geen "misverstanden" meer.
Het is afschuwelijk wat er gebeurt is.
Ik heb bijna me beste vriend verloren, en dan wordt er zo over gepraat.
Maar gelukkig niet door iedereen.
Bedankt hiervoor.

De bijrijder

Reactie: (Anita)
17-1-2007, 13:33
@ Henk, ik snap wel wat je bedoelt. Tuurlijk word er hard gereden, voornamelijk door broekkies die net hun rijbewijs hebben. Ik kan je alleen garanderen dat het in dit geval niet zo was, omdat ze door een bocht moesten. Dan rijd je niet hard, tenminste, iemand met enigszins verstand niet, ongeacht de leeftijd.
Ik ben het met je eens wanneer je zegt dat er te hard gereden word, dat er geen ervaring is, weinig tot niet in dit geval. En tuurlijk is het stom van ze geweest, dat ze met dit weer op zich al zijn gaan rijden.
Maar dit ongeluk is niet gebeurt met als reden de snelheid, dit is gebeurt doordat de bestuurder de controle verloor toen hij een klap van de wind kreeg.

Overigens is de bestuurder al van de IC af gelukkig.

Reactie: (Henk)
16-1-2007, 17:39
Beste Anita
je hoeft mij niks te vertellen over hoe er gereden word door de jeugd die net hun Motorrijbewijs heeft
Ik rij zelf al 30 jaar motor dus ik denk dat ik toch wel een beetje ervaring heb
en ik heb vroeger ook veel te hard gereden dat geef ik grif toe maar door ervaring word je wijzer
en leer je je eigen beheersen
Gelukkig hebben we bij onze landelijke motorclub
alleen maar choppers waar je het wel uit je hoofd laat om hard te rijden

Reactie: (Pieter)
16-1-2007, 10:49
Het is wel duidelijk. Door hoge snelheid vang je veel wind. Dan lijkt het soms net een windhoos, vooral in de bocht.

Reactie: (Anita)
16-1-2007, 06:31
Het was gewoon harde wind. Niets meer, niks minder.

@ Henk, heb jij het dan zien gebeuren? Zo nee, wil je dan niet zo snel oordelen?

Dit is einde discussie voor mij. Als het nu niet duidelijk is, word het dat nooit.

Reactie: (Jenni)
15-1-2007, 20:11
Nee Onno, dat hoeft absoluut niet. Een tornado kan secondenwerk zijn. En tornado’s heb je in gradaties. Een F0 vernielt tenauwernood een kippenhok (indien voorhanden), terwijl een F5 met gemak een huis de lucht in tilt.
Maar soms ’leeft’ een tornado maar een paar seconden. Maar dat kan net genoeg zijn natuurlijk.

Reactie: (Henk)
15-1-2007, 16:46
Je kan zeker onderuit gaan door de wind .
En helemaal als je als een gek rijd op zo’n buikschuiver waar al die jochies op racen die net hun rijbewijs hebben en denken dat ze kunnen rijden.
Maar dat leer je pas na jaren ervaring.

Reactie: (Onno)
15-1-2007, 16:44
Ik zal ook niet ontkennen dat je als motorrijder niet onderuit kan gaan door een flinke windvlaag, vindt alleen het verhaal van een windhoos erg vaag..zeker omdat er verder niets vernield, omgewaaid of beschadigt is..en dat is juist een van de kenmerken van een windhoos, hoe klein ook laten zij altijd meer vernielingen achter dan alleen een motrorijder+ passagier

Reactie: (Anita)
15-1-2007, 16:06
De passagier is een vriend van mij. Ik kan je alleen vertellen, dat een motorrijder zeker onderuit kan gaan door harde windvlagen.

Reactie: (Anita)
15-1-2007, 16:06
De passagier is een vriend van mij. Ik kan je alleen vertellen, dat een motorrijder zeker onderuit kan gaan door harde windvlagen.

Reactie: (Jenni)
15-1-2007, 14:06
Onno, als je even googled op "Tornado" en "Nacht" kom je heel veel voorbeelden en verhalen tegen van mensen die een tornado hebben gesignaleerd in de nacht. Dus volgens mij klopt dit gegeven niet.

Reactie: (Onno)
15-1-2007, 13:41
Heel handige site, was eigenlijk op zoek naar het antwoord dat er ’s nachts geen winhozen kunnen ontstaan omdat je daar ook warme lucht voor nodig hebt...en dat is er ’s nachts niet maar daar heb ik op Wikipedia niets over kunnen vinden...helaas

Reactie: (Jenni)
14-1-2007, 20:54
Hee Onno, handig site he, Wikipeda! :D

Reactie: (Onno)
14-1-2007, 20:49
Ik vindt een harde wind iets anders dan een windhoos hoor...

Een wervelwind is de omhoog wervelende vochtige lucht die kan ontstaan in een onweersbui. De roterende lucht kan snelheden bereiken van een paar honderd kilometer per uur en zichtbaar worden als een trechtervormige uitstulping onder een wolk. Door het voortbewegen van de wolk met slurf en al kan een schadespoor ontstaan van soms kilometers lengte...

en dan wordt alleen de motorrijder onderuitgehhaald?? vreemd verhaal...zal eerder met snelheid te maken hebben gehad en het verkeerd inschatten van de bocht..

Reactie: (Anita)
14-1-2007, 20:12
Ja Onno, het waaide die avond best hard. Storm, misschien heb je er ooit van gehoord? Ik kan je aanraden, zelf van de verslavende middelen af te blijven. Reden? Je praat poep.

Reactie: (Rob)
14-1-2007, 15:25
Kan het misschien zijn dat de schijver van deze (en andere inhoudelijk gelijke) reacties zelf te veel paddo’s heeft gegeten?
Vgl. Wikipedia: "Paddo’s vooral bekend om hallucinogene werking".

Reactie: (Onno)
13-1-2007, 19:17
Een windhoos?? Midden in de nacht?? Betsuurder zal wel teveel paddo’s hebben gegeten??