Nieuwe voetbrug bij station krijgt drie liften

ingevoerd op 9-3-2007

Volgende maand presenteert het college van B en W het programma van eisen en de eerste schetsontwerpen voor een nieuwe voetbrug bij het NS-station Hoorn-centrum aan de raadscommissie.
 
De gemeente Hoorn en ProRail zijn al enige tijd in gesprek over vervanging van de huidige  voetgangersbrug door een nieuwe oversteek. Er is overeenstemming over de plaatsing van drie liften in combinatie met de bouw van een compleet nieuwe brug die goed in de stationsomgeving past.
B en W hebben eerder dit jaar al het programma van eisen voor vernieuwing van de brug vastgesteld. De eisen hebben met name betrekking op de allure en de afmetingen van de nieuwe brug, de beschutting voor de gebruikers en de aanwezigheid van liften.

Op 28 februari hebben drie daartoe uitgenodigde adviesbureaus op basis van het programma van eisen hun schetsontwerpen voor de brug gepresenteerd. De schetsen van het bureau Movaris uit Utrecht hebben de voorkeur van college en ProRail. De raadscommissie krijgt de schetsen voorgelegd en kan een keuze maken uit meerdere modellen; het voorkeursmodel kan vervolgens dienen als uitgangspunt voor de verdere uitwerking van het ontwerp.

De gemeenteraad heeft in 2005 een bedrag van 1 miljoen euro gereserveerd voor verbetering van de voetgangersbrug. Bij de behandeling van de begroting 2007 heeft de raad dat bedrag verhoogd tot 2,1 miljoen euro.
Inmiddels heeft het Ministerie van Verkeer en Waterstaat extra prioriteit toegekend  aan betere toegankelijkheid van het station en heeft ProRail de beschikking gekregen over middelen om de gewenste liften bij de brug aan te brengen.
De schetsen worden in april voorgelegd aan de raadscommissie. De verwachting is dat de besluitvorming in de raad aanbesteding en gunning eind 2007 en de feitelijke vernieuwing van de brug in 2008 mogelijk maakt.

Reacties
Reactie: (rudipensionado)
11-3-2007, 16:44
Meteen maar eens goed overkappen ook want dit is niets.
Wellicht volgt er nog eens een uitbreiding (vroeger) van de dienstregeling?