Waterwoningen in Hoornse Hop inderdaad 1-april-grap

ingevoerd op 3-4-2008

Dinsdagavond (1 april 2008) zijn 75 mensen bij de neus genomen door het architectuurcentrum Hoorn. 75 mensen waren geinteresseerd in een waterkavel in het Hoorns Hop. De 1 april grap werd geinitieerd door het Architectuurcentrum om de discussie over waterwonen op de Hoornse agenda te zetten.

Het plan werd aldus in een persbericht aangekondigd:
Op dinsdag 1 april organiseert het Architectuurcentrum Hoorn in samenwerking met H2Oorn een informatiemarkt over waterwoningen. H2Oorn presenteert op deze avond de plannen die zijn hebben gemaakt. Tevens kunt u zich intekenen op verschillende waterkavels in het plan. Bij genoeg animo voor de waterkavels zal het plan verder uitgewerkt worden naar de gemeente Hoorn.
 
Het samenwerkingsverband tussen Olie op water (Dick Olie makelaars), Projectontwikkelaar Aquaplanning en architectenbureau iocatio heeft geleid tot een stedenbouwkundig en architectonisch plan voor waterkavels in het Hoornse Hop. Gezamenlijk hebben zij gekeken naar de mogelijkheden van waterwonen in Hoorn. Zij maakten een plan voor een honderdtal waterwoningen aan het Hoornse Hop. 

 
Zie ook ons bericht van 19 maart waar we (redactie) de datum 1 april voor de zekerheid al ’vet’ hadden geplaatst...:

Reacties
Reactie: (peter)
4-4-2008, 21:36
Als 1-april-grap inderdaad goed gelukt.

Maar ik wantrouw de grappenmakers, want daar zit een soort lieden bij die echt in staat zijn dit soort ongein te willen realiseren als ze maar even de kans krijgen.

Reactie: (Anita)
3-4-2008, 10:13
Ik was er ook ingestonken, voor wat betreft het bericht op hoorngids. Ik ben erg blij dat het om een 1 april grap ging :D

Reactie: (Afra)
3-4-2008, 09:43
Ik heb er hartelijk om gelachen toen ik dit net las, een goed uitgewerkte grap die eigenlijk zomaar echt had kúnnen zijn gezien de toeristische ontwikkelingen elders en de vermeende noodzaak om het havengebied verder op te krikken...wij blijven daarom alert! :)

Reactie: (Humor?)
3-4-2008, 07:41
Ik lig in een deuk, haha wat een grap ? Echt sneu !