Museum krijgt het druk

ingevoerd op 9-4-2008

Hoorn - Het populaire Museum van de Twintigste Eeuw verwacht de komende tijd weer veel bezoekers en daarom kunnen enkele afdelingen versterking gebruiken. Zeker tijdens de zomer- en herfstvakantie kan het er druk worden omdat dan een tentoonstelling over 35 jaar Playmobil wordt getoond. Bij zowel de MuseumShop en het MuseumCafé kan men daarom enkele nieuwe vrijwilligers gebruiken.

Het museum in twee oude kaaspakhuizen op de Bierkade trekt jaarlijks zo’n 30.000 bezoekers van alle leeftijden. Zeker tijdens weekenden en vakanties is het er gezellig druk. Ook is er de nodige ervaring met populaire kinderthema’s waar veel ouders met kinderen op af komen. Tijdens de Playmobil-expositie deze zomer verwacht men veel aanloop en is er bijvoorbeeld ook bezetting nodig voor de tijdelijke Playmobil-Shop. Maar ook voor de horeca zijn extra handen nodig.

Als u graag in een gezellig team werkt en het leuk vindt om contact met onze bezoekers te hebben, kunt u zich als vrijwilliger aanmelden. Men dient wel minimaal 1 dag of 2 dagdelen per week beschikbaar te zijn. Ervaring of een specifieke opleiding is niet noodzakelijk, maar kan wel handig zijn. U kunt bellen met Hans Stuijfbergen op 0229-214001 om een afspraak voor een gesprek te maken. Voor meer informatie over het museum kijkt u op www.museumhoorn.nl .