Weer onrustig op de Rode Steen

ingevoerd op 20-4-2008

Op zondagmorgen omstreeks 00.30 uur werden twee mannen aangehouden op de Roode Steen in Hoorn. De mannen waren slaags geraakt met een portier die een van hen wegens wanordelijkheden uit een café had gezet. Hij begon te vechten met de portier, terwijl de tweede verdachte hem uit stond te schelden. Beide verdachten, 21-jarige mannen uit Hoorn en Kreileroord, werden aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.
 
Een klein uur later werd een 45-jarige man uit Hoorn ook op de Roode Steen in Hoorn aangehouden nadat hij een portier in zijn gezicht had gestompt. De man had zich in het café misdragen tegenover enkele vrouwelijke bezoeksters. Toen hij drank in hun gezicht gooide, werd de man uit het café verwijderd. Hij reageerde hierop door de portier in zijn gezicht te stompen. De man werd door de gewaarschuwde politie voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.

Grootscheepse alcoholcontroles
Afgelopen weekend werden grootscheepse alcoholcontroles gehouden in en om Alkmaar, Hoorn en in Westfriesland. Hierbij werden meer dan 1500 bestuurders van bromfietsen en (personen)auto’s gecontroleerd. De controles leverden in totaal 22 processen-verbaal op. In 8 gevallen werd het rijbewijs ingevorderd.

Auto in beslag genomen
Een 28-jarige man uit Hoorn heeft de twijfelachtige eer om ‘kampioen’ te zijn bij de alcoholcontroles in onze regio. Hij blies maar liefst 765 ug/l. De auto van de man werd ingenomen. Hij krijgt deze weer terug als hij zijn rijbewijs komt inleveren. Hij bleek het roze papiertje niet bij zich te hebben.

Alarmpistool
Op zaterdagavond kreeg de politie melding dat er geschoten zou worden in een tuin bij een woning aan de Hondsdraf in Zwaag. Ter plaatse bekende een 29-jarige vrouw uit Hoorn dat zij had geschoten met een alarmpistool. Zij overhandigde het wapen aan de politie. Het wapen zal worden onderzocht of er mogelijk echt mee geschoten kan worden. In ieder geval lijkt het wapen op een echt pistool waardoor het geschikt is om iemand mee te bedreigen. Tegen de vrouw wordt proces-verbaal opgemaakt.

Reacties
Reactie: (rich)
21-4-2008, 18:31
ja maar nu lijkt het er op dat het aleen jongeren zijn boven de 23 gebeurt datn ni?

Reactie: (weegschaal)
21-4-2008, 16:28
alle sterke dranken verbieden en drankleeftijd naar 23 jr
ondanks dat de horeca dat niet leuk zal vinden moet het beleid die regels maar gewoon invoeren

Reactie: (Sebastiaan)
21-4-2008, 14:56
En dan wil het huidige College nog méér ruimte voor horeca, dus de drankzuchtigen en de schenkers krijgen nog meer ruimte...

Het wordt tijd om de drankmisbruik, in combi met bijv. cocaïne, een seruieze HALT toe te roepen...

Sebas.

Reactie: (rich)
21-4-2008, 11:58
jaa zijn meestal de zelfde di het doen denk

Reactie: (Piet)
21-4-2008, 11:23
De kop van het artikel " weer onrustig " bevestigt de problematiek van dat natte plein. De noodzaak om bij alle kroegen portiers neer te zetten zegt dan ook alles over het allooi van betreffende kroegen, sommige uitbaters en de zieke mentaliteit van een aantal bezoekers.