Audities nieuwe theaterprojecten Het Gezelschap

ingevoerd op 3-6-2008

Theatergroep het Gezelschap in Hoorn maakt het professionele en amateur-theatermakers al twintig jaar mogelijk om bijzondere voorstellingen te maken. Deze producties worden altijd gerealiseerd door amateurspelers uit Hoorn en omgeving. Voor het komende seizoen gaan twee theatermakers van Het Gezelschap, Janna de Lathouder en Lyda Tijsen, tijdens een tweetal auditieworkshops op zoek naar een cast met creatieve en passievolle acteurs en actrices. Ervaring is niet persé noodzakelijk. Lef hebben, is een must!

Lyda Tijsen – De Drie Tuinders (werktitel)
Regisseur Lyda Tijsen heeft onlangs het landelijk succesvolle 3-jarige locatieproject Alice # 2 afgerond. Zij ontwikkelt momenteel een nieuw locatieproject onder de werktitel ‘De Drie Tuinders’. Daarin staan de relaties en ontwikkelingen binnen een familiebedrijf in West-Friesland centraal. Een zoektocht naar een poëtische en filmische vertelling voor acht acteurs. Het ontwikkelen van een speelstijl waarin acteren en vertellen elkaar afwisselen. Het repetitieproces begint medio oktober ’08. De voorstellingen vinden op locatie plaats in juni’09. Lyda werkt in haar voorstelling met improvisaties en teksten en personages van Tsjechov.

Janna de Lathouder – Ondergrond
De jonge theatermaker Janna de Lathouder oogstte veel succes met haar vierkantemeter-monologen bij de Theaterroute Op Roet in najaar 2007. In 2008/2009 schrijft en regisseert Janna voor Het Gezelschap de avondvullende voorstelling ‘Ondergrond’.  Ondergrond gaat over een gezinsleven dat op zijn kop staat doordat iedereen elkaar kwijt is geraakt. Iedereen heeft bepaalde verwachtingen van het leven. Je hoopt dat het op zijn minst een beetje leuk wordt. Maar wiens verantwoordelijkheid is dat? Wat doe je als het leven niet uitpakt zoals je wilt? Janna zoekt vijf acteurs die het een uitdaging vinden met weinig middelen te spelen. De repetitieperiode is kort en intensief: van augustus tot en met december 2008. Hierna zal minstens 7 keer in Theater Het Pakhuis en andere theaters worden gespeeld.

Auditieworkshops
Theatergroep Het Gezelschap organiseert een tweetal spelworkshops in Theater Het Pakhuis. Hier kunnen geïnteresseerden kennis maken met de afzonderlijke theatermakers en hun werkwijze. Voor beide voorstellingen wordt gezocht naar mannen en vrouwen tussen de 18 en 80 jaar. Spelers met én zonder ervaring worden uitgenodigd zichzelf te komen laten zien en tijdens deze uitdagende auditieworkshops van de nieuwe initiatieven te proeven.

Tijdens de workshops krijg je een diversiteit aan spelopdrachten en vanzelfsprekend is het mogelijk aan beide avonden deel te nemen. Lyda zal haar workshop op maandag 23 juni 2008 geven en Janna op dinsdag 24 juni 2008, beide avonden beginnen om 19.30 uur en zijn om 22.30 uur afgelopen. De kosten voor deelname bedragen € 10,00 per workshop. Daarvoor krijg je een hele avond theater én een kop koffie of thee. Voorbereiding is niet nodig. Geïnteresseerden kunnen zich tot en met vrijdag 20 juni aanmelden bij Theatergroep Het Gezelschap via workshops@theatergroephetgezelschap.nl . Meer informatie is te vinden op www.theatergroephetgezelschap.nl .