Hoornse Woensdagmarkten speciaal voor kinderen

ingevoerd op 13-7-2008

De beroemde Hoornse Woensdagmarkten draaien op volle toeren. De komende weken staan de evenementen in het teken van kinderen. Op 16 juli is er een verkleedwedstrijd op het podium op de Grote Noord en natuurlijk de jaarlijkse Ponydag. Op 23 juli staat de stad weer vol met gratis toegankelijke kinderattracties en worden alle kinderen weer omgetoverd in een clown vanwege de jaarlijkse Clowntjesdag.
 
Thema woensdag 16 juli: Kiddies Hoorn
Fototoestellen en videocamera’s klaar, want op woensdag 16 juli is het Ponydag in het centrum van Hoorn. Dan zullen vele trouwe viervoeters aan allerlei festiviteiten deelnemen met als jaarlijks hoogtepunt natuurlijk de openlucht ponylunch. Deze unieke middag wordt georganiseerd door het Binnenstadsmanagement in nauwe samenwerking met Stichting Het Paard. Deze laatste organisatie zal ook de verschillende keuringen van de pony’s voor haar rekening nemen. Daarnaast is er natuurlijk de gezellige markt met o.a. veel curiosa, ambachten, kunst en boeken. Kortom: Hoorn nodigt iedereen uit om op woensdag 16 juli het ‘Kiddies’feest in het centrum van de stad mee te maken.
De traditionele Ponydag op de Gedempte Turfhaven wordt net als bij eerdere edities georganiseerd door met Stichting het Paard. De dag staat bol van de activiteiten en spelletjes waarbij kinderen en hun pony’s centraal staan.

Ook op de manege van Marjan Vis in Schellinkhout zijn de voorbereidingen op deze dag al in volle gang. In alle vroegte zal een grote stoet pony’s over de dijk naar Hoorn vertrekken om daar deel te nemen aan alle activiteiten.
Voor de jeugdige bezoekers aan de stad is op het Roode Steen door Sportopbouwwerk de Mega Summergames opgesteld met o.a. boardingvoetbal, trampolinespringen, luchtkussens en unihockey. Maar er kan ook getekend en geknutseld worden! Speciaal voor vandaag zijn er streetdancedemonstraties.

Op de kop van de Grote Noord kunnen kinderen meedoen aan een heuse modellenwedstrijd. Kom daarom allemaal zo mooi mogelijk verkleed naar de stad om mee te doen. Een passende schmink kan terplekke worden verzorgd.

Programma (van 10.00 tot 17.00 uur)
Kleine Noord   antiek- en curiosamarkt
Grote Noord   kunstmarkt + verkleedwedstrijd
Roode Steen   Mega Summergames
Nieuwstraat   Creatief- en ambachtenmarkt
Gouw    Creatief- en ambachtenmarkt
Gedempte Turfhaven Ponydag (door Stichting Het Paard)

Hoorn op Vrijdag 18 juli
Gezellige nachtmarkt in het centrum van Hoorn
Tussen 18.00 en 24.00 uur kunt u terecht bij de vele, gezellig verlichte kramen die op de Gouw, de Gedempte Turfhaven en het Grote Noord staan opgesteld. Op de kramen vindt u aanbiedingen van winkeliers, de meest uiteenlopende markthandel maar ook curiosa, woon- en tuindecoratie en boeken.