Tasjesdief aangehouden en vernieling winkelruit

ingevoerd op 27-7-2008

Zondagmorgen rond 02.50 uur is op de Kruisstraat een 24-jarige man uit Amsterdam aangehouden nadat hij geld uit een tasje had gepikt van een 16-jarige jongeman uit Zwaag. Deze raakte met de verdachte, die onder invloed was, in gesprek. Plotseling werd zijn tasje, dat om zijn nek hing, door de man losgerukt. Hij keek erin en pikte ongeveer 75 euro en liep weg. Het slachtoffer alarmeerde enkele agenten die in de buurt stonden. Zij konden de verdachte onmiddellijk aanhouden. Hij is ingesloten in verband met een nader onderzoek.

Aanhouding op heterdaad na vernieling ruit winkel

Zaterdag rond 00.45 uur kreeg de politie van een getuige de melding dat er een ruit van ongeveer 1 x 2 meter was vernield van een winkel aan de Huesmolen. In de omgeving werden twee jongens aangehouden die voldeden aan het signalement. Ze werden beiden voor de nacht ingesloten. In de loop van de ochtend bleek dat één van hen, een 19-jarige jongen uit Zaandam, uit baldadigheid de ruit had ingeslagen en geschopt. Hij krijgt een proces-verbaal en de rekening gepresenteerd. Hij is zaterdagmiddag heengezonden. De ander werd in de ochtend al vrijgelaten.

Getuigenoproep na inbraak winkel

Op donderdag 24 juli 2008, omstreeks 03.10 uur, is er ingebroken in een winkel in sleutelservice en schoenreparatie aan het Betje Wolffplein in Hoorn. Drie of vier onbekend gebleven mannen met een bromfiets hebben toen een ruit naast de toegangsdeur vernield en zijn de winkel binnengegaan. Uit de winkel is een laptop en een sleutelmachine meegenomen. De inbraak is gemeld door een omwonende die wakker werd van glasgerinkel. Deze persoon kon door de politie worden gehoord.
Oproep
Er heeft zich bij de eigenaar van de winkel ook nog een vrouw gemeld die informatie had over de daders. De politie wil graag met haar of andere personen die informatie kunnen verschaffen over de inbraak in contact komen. Zij kunnen bellen met de politie in Hoorn: 0900-8844.