Gemeentesecretaris van Hoorn stopt

ingevoerd op 21-8-2008

De gemeentesecretaris van de gemeente Hoorn, de heer J.A.M. Bakker, heeft ten spijt van het college, besloten om per 1 januari 2009 met vervroegd pensioen te gaan. Het hoofd van de ambtelijke organisatie en de secretaris van het college van burgemeester en wethouders neemt dan na maar liefst ruim 17 jaar afscheid.

Op 16 augustus 1965 is de heer Bakker in dienst getreden bij de toen zelfstandige gemeente Blokker. Hierna is hij werkzaam geweest bij de gemeente Heerhugowaard, het gewest Gooi en Vechtstreek en de gemeente Beverwijk. In 1991 werd hij gemeentesecretaris bij de gemeente Hoorn. Na ruim 43 jaar zet hij een punt achter zijn carrière als ambtenaar.

Reacties
Reactie: (Besaro)
26-8-2008, 18:09
Peter, helemaal mee eens maar dat zou voor iedereen moeten gelden

Reactie: (parlementair medewerker)
22-8-2008, 20:12
Met verbazing las ik het bericht "de heer J.A.M. Bakker, heeft ten spijt van het college, besloten om per 1 januari 2009 met vervroegd pensioen te gaan. "

Voor zover ik weet is het regerings beleid dat mensen doorwerken tot hun 65e. Men is bezig met wetgeving hieromtrent. Maxime Verhagen (CDA) heeft al geroepen dat het nodig is dat mensen tot hun 67e dienen door te werken. Wat is nu de praktijk; ambtenaren kunnen zonder problemen en met een goede regeling eerder met pensioen of VUT (in het bedrijfsleven heet dit een Flexus regeling). Opmerkelijk is dat mensen uit het bedrijfsleven wel tot hun 65e geacht worden door te werken. Ik wens de gemeentesecretaris alle goeds toe en dat hij mag genieten van zijn zelf bepaald vervroegd pensioen. Mij gaat het niet om zijn persoon. Wel om het feit op zich dat voor ambtenaren blijkbaar altijd nog andere regels gelden (betere) dan door andere ambtenaren aan het bedrijfsleven opgelegde wetgeving. Ook voor mensen in het bedrijfsleven verdienen mensen na 43 jaar het wel om te stoppen met werken.

Reactie: (peter)
21-8-2008, 22:00
Wie 43 jaar heeft gewerkt mag welverdiend met pensioen, of dat nu ’vervroegd’ is of niet.
Nog veel goede jaren, meneer Bakker!

Reactie: (Debbie)
21-8-2008, 20:24
Nog nooit van gehoord? Wat heeft deze beste man allemaal gedaan voor al die gemeentes? Nou geniet maar van uw pensioen beste man... Kunnen mensen die in een andere sector werken ook met vervroegd pensioen of is dit alleen weggelegd voor ambtenaren??