Hoorn huldigt olympisch kampioenen Lobke en Marcelien

ingevoerd op 26-8-2008

Op donderdag 28 augustus huldigt het gemeentebestuur van Hoorn de olympisch kampioenen Lobke Berkhout en Marcelien de Koning. De Hoornse zeilsters wonnen in Peking zilver in de 470-klasse.  Als onderdeel van hun feestelijke terugkeer in Nederland maken de drievoudige wereldkampioenen zeilen en nu ook olympisch kampioenen donderdag een rijtoer vanaf het Kerkplein om 11.50 uur door de binnenstad van Hoorn en spreekt wethouder Cilia van Weel van sportzaken haar felicitaties uit op de Roode Steen. Daarna gaat de muzikale kaasshow op de Roode Steen van start. Iedereen is van harte welkom om Lobke en Marcelien toe te juichen!

In 1994 ontving Lobke al de bronzen sportpenning van de gemeente hoorn als winnares van het Europees kampioenschap in de Optimist klasse. In 2000 kreeg zij samen met Marcelien de zilveren sportpenning van Hoorn als wereldkampioen Junioren in de 470-klasse.

In 2005 volgde de gouden sportpenning voor beiden als wereldkampioenen in de 470-klasse. In 2006 werden zij wederom wereldkampioenen en in 2007 sloten zij hun deelname aan de WK in Portugal af met een derde gouden medaille op rij. De zeilsters hebben inmiddels een ereplek met een actiefoto in de regionale Wall of Fame in kunstijsbaan De Westfries.

Het programma voor donderdag 28 augustus ziet er als volgt uit:
11.50 uur:  Marcelien en Lobke maken vanaf het Kerkplein in een open rijtuig een rijtoer
     naar de Roode Steen
De route: Kerkplein - Nieuwstraat – Gouw – Gedempte Turfhaven – Veemarkt – Kleine Noord – Grote Noord - rondje op de Roode Steen
12.15 uur: Aankomst op de Roode Steen. Ontvangst door wethouder Cilia van Weel
12.30 uur: Marcelien en Lobke luiden de bel ten teken dat de kaasmarkt van start gaat

Reacties
Reactie: (Theo)
27-8-2008, 19:15
Nou hebben de dames uitstekend gepresteerd. Maar voor mij is het nieuw dat ze olympisch kampioen zijn geworden. Volgens mij is het goud naar Australië gegaan. Niettemin geweldige prestatie, ook al is het zilver. Dus GEEN olympisch kampioen wel een olympisch medaille. Ach, het is maar een kein detail. Alleen betwijfel ik of Celia van Weel van dit detail op de hoogte is.

Reactie: (weegschaal)
27-8-2008, 16:16
hulde en felicitatie

Reactie: (freakie)
26-8-2008, 21:50
niets afdoende aan hun prestatie, blijft geweldig,maar naar mijn inziens ben je olympisch kampioen als je goud wint en geen zilver.