Brief woningstichting leidt tot geweld

ingevoerd op 28-8-2008

Op woensdagavond omstreeks 19.00 uur vond er een mishandeling plaats op de Patio in Hoorn. De politie hield een 57-jarige bewoner van de Patio aan. De verdachte had een brief in de brievenbus van zijn woning gevonden van de woningstichting waar hij klaarblijkelijk niet blij mee was. Hij liep de straat op om te kijken wie de brief in de bus had gestopt. Op straat zag hij juist een 12-jarige jongen die bezig was de kranten rond te brengen. Er vanuit gaande dat deze jongen ook de post had bezorgd, kreeg de jongen de volle laag, waarbij hij ook een klap in zijn gezicht kreeg.

Dit werd gezien door de 45-jarige moeder van de jongen. Zij schoot haar zoon te hulp. Er ontstond een woordenwisseling waarbij de verdachte de vrouw begon te stompen. Zij kwam hierbij ten val, waarna de verdachte door ging met haar te schoppen. Hij stopte pas toen een 60-jarige vriend van de vrouw tussen beiden kwam. Ook hiermee ontstond een worsteling. Toen de vriend de verdachte een duw gaf, viel deze door de ruit van de deur van zijn woning. De verdachte pakte hierop een glasscherf en ging hiermee de vriend te lijf. Deze liep diverse snijwonden op. Uiteindelijk wist een buurtbewoner de verdachte te kalmeren.

De gewaarschuwde politie kon de verdachte ter plaatse aanhouden. Hij werd voor verhoor overgebracht naar het politiebureau.