Harddrugs bij bezoeker festival

ingevoerd op 31-8-2008

Een 22-jarige man uit Hoorn is zaterdag rond 21.45 uur aangehouden op het festivalterrein van het Stereo Outdoor Festival op verdenking van het bezit van harddrugs. De man droeg een zakje met daarin 50 pillen bij zich. Ook had hij een groot geldbedrag in zijn zak. De man verklaarde dat de pillen van een ander waren. Hij is meegenomen naar het bureau voor verhoor.

Vrouw gewond bij aanrijding
Een 27-jarige vrouw uit Hoorn is vrijdag rond 14.00 uur gewond geraakt bij een aanrijding op de Lageweg.
Zij reed over het fietspad van de Verlengde Lageweg en verleende op het kruispunt met de Rijnweg geen voorrang aan de voor haar van rechts komende auto. Hierop ontstond tussen hen een aanrijding. De vrouw is met pijn aan haar nek opgenomen in het ziekenhuis.

Een 18-jarige man uit Medemblik is zondag om 4.00 uur aangehouden op de Berkhouterweg wegens het rijden onder invloed. Hij bleek ruim zeven keer teveel te hebben gedronken. De man kreeg een rijverbod en een proces-verbaal.

Zaterdagnacht tussen 1.00 en 4.00 uur werd op de Willemsweg in Hoorn op alcohol gecontroleerd. Daar hadden zes van de 53 gecontroleerde automobilisten teveel gedronken. De hoogste overschrijding was 815 ug/l, dat is bijna vier keer teveel. Deze drankrijder kon zijn rijbewijs inleveren. De andere overtreders kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Vrijdagnacht tussen 1.30 en 3.45 uur was ook al controle op de Willemsweg in Hoorn. Daar bleken drie van de in totaal 47 gecontroleerde automobilisten teveel te hebben gedronken. De hoogste meting was 660 ug/l, dat is drie keer teveel en betekent invordering van het rijbewijs. De andere alcomobilisten kregen een rijverbod en een proces-verbaal.

Reacties
Reactie: (Debbie)
1-9-2008, 12:03
De een mag na vier keer teveel zijn rijbewijs inleveren, de ander krijgt na zeven keer teveel een rijverbod en proces verbaal? Dit klopt van geen kanten of is er een schrijffout ??