Inwoonster bedenkt naam ‘Muntpark’

ingevoerd op 7-7-2009

Op donderdag 9 juli onthult burgemeester Onno van Veldhuizen samen met bedenkster Ilse Schouten de naam van het Muntpark in de Kersenboogerd. Eerder dit jaar heeft de gemeente Hoorn haar inwoners opgeroepen om een geschikte naam te bedenken voor het park langs de Rijnweg en het fietspad naar de Tuibrug. Van de 35 voorstellen is Muntpark uitgekozen.

In maart heeft op de gemeentelijke informatiepagina in het Westfries Weekblad en in de wijkkrant Kersenboogerd een oproep gestaan. De adviescommissie naamgeving openbare ruimte vroeg daarin de inwoners van Hoorn om mogelijke namen voor het naamloze park te bedenken. In totaal hebben 22 mensen gereageerd met 35 voorstellen. Uiteindelijk is voor de naam Muntpark gekozen die inwoonster Ilse Schouten heeft aangedragen. ‘Deze naam past bij de straten in de buurt die allemaal naar munten zijn vernoemd’, aldus de bedenkster van de naam.

Reacties
Reactie: (Jenni)
10-7-2009, 07:06
En laten we vooral de BSO niet vergeten die de gemeente wil bouwen op het stukje groen bij het Cruyffcourt.. het is algemeen bekend dat de gemeente een hekel heeft aan groen, dat bewijzen ze steeds meer en meer!

Reactie: (frits)
9-7-2009, 15:00
Toepasselijke naam want het park gaat voor een groot deel worden afgebroken door de gemeente in ruil voor geld (huizenbouw op de plek van het stukje bos langs het fietspad)
En zo gaat Hoorn meer en meer naar de knoppen als het gaat om hier en daar ’een beetje lucht’ / beetje ruimte.....