Schaken voor de jeugd op het Bischoff-toernooi

ingevoerd op 25-9-2008

De Hoornse schaakvereniging De Eenhoorn organiseert voor de veertiende keer haar eigen jeugdtoernooi. Op zaterdag 18 oktober vind het 14e Bischoff-jeugdschaaktoernooi plaats in cultureel Centrum de Huesmolen.
 
Iedereen in de leeftijd tot en met negentien jaar kan meedoen, er is geen miniumleeftijd. Er wordt gespeeld in groepen van acht deelnemers die worden ingedeeld naar sterkte, waardoor het toernooi ook zeer geschikt is voor beginnende schakers.

Om 10.45 uur word iedereen verwacht aanwezig te zijn en de dag eindigt rond 16.45 uur. In elke groep zijn er drie bekers te winnen, daarnaast zijn er aanmoedigingsprijzen. Sowieso krijgt elke deelnemer een herinnering. De bedenktijd is 20 minuten per persoon per partij, maar de laagste groepen spelen zonder klok.
De deelnamekosten bedragen € 4 euro. Opgeven kan tot donderdag 16 oktober bij Gilles Provoost (tel: 0229-216907, e-mail: familieprovoost@quicknet.nl).

Het 14e Bischoff jeugdschaaktoernooi maakt (al weer) voor de vijfde keer deel uit van het GrandPrix-circuit van de Noord-Hollande Schaakbond. Dit is een cyclus van tien toernooien in Noord-Holland. Per toernooi zijn er GrandPrix-punten te verdienen, de beste toernooiprestaties tellen mee in een algemeen klassement.

Zie ook: http://www.hsvdeeenhoorn.nl