Hoornse Filmdagen voor tweede maal

ingevoerd op 30-9-2008

Filmhuis Hoorn organiseert in samenwerking met Schouwburg het Park de 2e Hoornse Filmdagen. Van 16 tot en met 19 oktober worden meer dan 30 films vertoond in de zaal van Filmhuis Hoorn en de beide zalen van de Schouwburg.

Twee festivaldagen meer dan vorig jaar.  
Het programma bevat een veelzijdig, verrassend en bovenal erg actueel filmaanbod met een aantal indrukwekkende (voor)premières. Familiefilms tegenover  arthouse, Nederlandse toppers naast een dit jaar heel sterk Frans aanbod. Verder ook een aantal eerder in de zaal van Filmhuis Hoorn vertoonde succesfilms en een groot aantal superactuele (voor)premières. Een aantal titels als voorproef: BURN AFTER READING van de Coen-brothers, Palmwinnaar ENTRE LES MURS, maar ook KUNG FU PANDA en WALL- E. Met bijzondere inleidingen voorafgaand aan de film en lekker eten en drinken in de foyers is alles aanwezig voor mooie filmdagen.

OPENINGSAVOND OP 16 OKTOBER
Op donderdag 16 oktober is de speciale openingsavond met de film BRIDESHEAD REVISITED. Brideshead Revisited was als tv-serie in de jaren ’80 een enorm succes.
Na dit meesterwerk een gezellig feest met muziek van “The Moonlight Men”.

Zijn de Hoornse filmdagen op weg een jaarlijkse filmtraditie te worden? Ofte wel: sluit Filmhuis Hoorn aan in de illustere rij Nederlandse filmfestivals als FILM BY THE SEA in Vlissingen en het NOORDELIJK FILM FESTIVAL in Leeuwarden? Wat Filmhuis Hoorn betreft wel. 
Dit jaar vraagt de organisatie de bezoeker door middel van een scheurkaart na elke film uw mening kenbaar te maken, zodat meer inzicht ontstaat in de voorkeur van de bezoekers.

De brochure met het complete filmprogramma is verkrijgbaar bij de kassa van Filmhuis Hoorn en het Park. Het programma staat ook op de site  www.filmhuishoorn.nl .