Westfriesgasthuis een maand lang roze verlicht

ingevoerd op 2-10-2008

Vanaf woensdag 1 oktober is de gevel van het Westfriesgasthuis een maand lang roze verlicht. Met deze actie wordt aandacht gevraagd voor de strijd tegen borstkanker. De gevel kleurt voor het derde achtereenvolgende jaar roze. In de centrale hal van het ziekenhuis is een informatiekraam waar informatie over borstkanker is te vinden. Er zijn ook televisieopnames rondom het thema borstkanker in het ziekenhuis geweest. De uitzendingen hiervan zijn op 7 (Klokhuis op Nederland 3) en 28 oktober (Gezond TV op RTV Noord-Holland).
 
Klokhuis en Gezond TV
Afgelopen zomer hebben Klokhuis en Gezond TV opnames gemaakt in het Westfriesgasthuis. Klokhuis volgt twee kinderen van wie de moeder borstkanker heeft en een chemokuur in het ziekenhuis krijgt. De uitzending is op dinsdag 7 oktober om 18.25 uur.

Gezond TV van RTV Noord-Holland heeft opnames gemaakt over de mammacare (de zorg rondom borstkanker) in het Westfriesgasthuis. De verschillende stappen zijn voor de kijker in beeld gebracht. De uitzending over mammacare is dinsdag 28 oktober vanaf 17.35 uur en loopt door tot de volgende dag 16.35 uur.

Extra informatiemateriaal
In de centrale hal van de nieuwbouw staat in oktober een roze informatiekraam. Hier ligt veel foldermateriaal van het KWF, bijvoorbeeld over borstkanker bij mannen en vrouwen, tobben over knobbeltjes en borstreconstructie. Daarnaast liggen er folders van Pink Ribbon en het magazine Mammazone van BorstkankerVereniging Nederland.