Digitenne nu ook te ontvangen in regio Hoorn

ingevoerd op 13-10-2008

Vanaf maandag kunnen ruim 42.000 huishoudens in en om Hoorn digitale televisie ontvangen via Digitenne van KPN. Digitenne werkt via de ether. Een kleine antenne naast de televisie plukt de signalen uit de lucht en stuurt ze naar een digitale ontvanger (tuner) voor haarscherp beeld en geluid in digitale kwaliteit.

Omdat Digitenne draadloos is, kun je overal en altijd tv kijken. Het enige wat daarvoor nodig is, is een stopcontact en een televisie. Zo kan de televisie eenvoudig op bijvoorbeeld de zolder gezet worden voor een filmavond of bij de eettafel geplaatst worden om tijdens het eten De Wereld Draait Door niet te missen.

Digitenne van KPN kost € 7,50 per maand en biedt 23 televisie- en 19 radiozenders. De maandprijs is ruim de helft lager dan analoog tv kijken via de kabel. Aanvragen van Digitenne kan via Primafoon, kpn.com of een van de vele partners van KPN. De mast die zorgt dat de inwoners in en rondom Digitenne kunnen ontvangen staat aan de Dr. C.J.K. van Aalstweg 18 in Hoorn.

Reacties
Reactie: (Maes)
15-10-2008, 13:38
Het wordt eens tijd dat de kabel wordt opengegooid, die monopolie-positie is vet achterhaald.

Opta ontneemt kabelaars monopolie analoge tv

zaterdag 19 juli 2008
Telecomwaakhond Opta heeft zijn nieuwe plannen voor de komende jaren bekendgemaakt. Vooral voor de kabelaars liegen de maatregelen er niet om. Zij verliezen hun monopolie op het aanbod van analoge televisie. Zoals al langer bekend moet KPN zijn VDSL-netwerk-in-aanbouw openstellen voor concurrenten. Een medeoprichter van het nieuwe bedrijf YouCa zei het vorige week al; "De Nederlandse kabelaanbieders kunnen wettelijk worden verplicht om hun kabelaansluiting door te verkopen aan derden". En dat is precies wat Opta van plan is."

De rest staat hier: http://www.radiovisie.eu/nl/nieuws.rvsp?art=00075964

Kannie wachten...!

Reactie: (peter)
14-10-2008, 22:30
De brief die KPN heeft rondgestuurd is zacht gezegd erg onvolledig en hard gezegd puur misleidend.
Dat Hoorngids zulke KPN-verkooppraat klakkeloos doorgeeft zonder enig eigen nadenk- of uitzoekwerk verdient al helemaal geen pluim.

Reactie: (reactie op KPN)
14-10-2008, 17:48
Ook krijg je slechts 1 decoder in bruikleen. Voor de video of DVD-recorder, en voor de tv boven moet je extra decoders kopen of huren. Huur kost 3,50 euro per maand per extra decoder. Het financiële voordeel is dan al bijna weg.

Meer dan 3 aansluitingen op 1 abonnement kan niet, dus voor de kinderkamers mag je weer een apart abonnement van 7,50 per maand nemen.

Tot slot: schrik niet van af en toe blokkerig beeld, vooral als er verkeer langsrijdt of als je de stofzuiger o.i.d. aandoet. Of je moet weer gewoon een dakantenne nemen...

Reactie: (reactie op KPN)
14-10-2008, 17:41
Helaas kun je dan niet kijken naar BBC1, BBC2, BBC News, ARD, ZDF: nu net de publieke omroepen uit de buurlanden. BBC Prime is geen serieus alternatief daarvoor, want deze zender zendt alleen amusement uit, en geen nieuws of documentaires.
Ook lokale omroepen en Regio22 ontbreken bij Digitenne.

Reactie: (redactie)
14-10-2008, 10:45
Nee, wij krijgen niets van KPN.
We vinden een beetje concurrentie voor Ziggo wel goed en voor de rest bepalen mensen zelf wel wat ze willen.

Reactie: (reclame)
14-10-2008, 00:45
Krijgt Hoorngids soms geld van Digitenne? De laatste twee alinea’s zijn gewoon een grote reclame. Bah, dat past Hoorngids niet.

Reactie: (joep)
13-10-2008, 12:51
ziggo is toch kwalitatief uitermate teleurstellend, dus DIGITENNE kom maar op